menu

Berggren Kerslake Band - The Sun Has Gone Hazy (2014)

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Zweden / Verenigd Koninkrijk
Rock
Label: AOR Heaven

  1. Walk Tall
  2. Super Sonic Dream
  3. MY MY
  4. The Sun Has Gone Hazy
  5. Free
  6. Fools Asleep
  7. As Time Goes By

    met Joakim Svalberg

  8. Rock´n´Roll Gangsta

    met Joakim Svalberg

  9. Back on the Road Again
  10. Born Again
zoeken in:
Ozric Spacefolk
Berggren Kerslake Band (BKB) is een powertrio gebaseerd rond gitarist/zanger/duizendpoot Stefan Berggren en drummer Lee Kerslake, gecompleteerd door bassist Thomas Norberg.

Berggren timmert al jaren aan de weg zonder echt bekend te zijn geworden. Enkele bandjes waarin hij heeft gespeeld: Company of Snakes, Revolution Road, Snakes in Paradise.
Berggren's stem heeft wel wat weg van Coverdale, en daar zit het hem.
Deze plaat klinkt als Whitesnake in hun betere jaren, maar dan met een lichte Heep-inslag. Lee Kerslake heeft niet voor niets meer dan 20 jaar in Uriah Heep gezeten. Dat hoor je ook duidelijk in een song als Supersonic Dream. Wat kan hij nog steeds lekker timmeren op de drums. Wow!

Het mooie aan deze plaat is de eenvoud en ook de coherentie. Berggren is een waanzinnig goede zanger maar kan ook een lekker potje gitaar en orgel spelen. Maar de solo's overheersen niet. Elke song klinkt als een klok zonder dat er teveel wordt gepield.

Hoe dan ook. Het beste wat Heep en Whitesnake kunnen bieden komen hier bijeen, in een zinderende en melodieuze oldskool hardrockplaat. Leuk gastrolletje voor Opeth-toetsenist Joakim Svalberg.

Een aanrader voor 2014!

Gast
geplaatst: vandaag om 06:50 uur

geplaatst: vandaag om 06:50 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.