Morgan Delt - Morgan Delt (2014)

Label: Trouble in Mind

8. Sad Sad Trip
  9. Backwards Bird Inc.
  10. Tropicana
  11. Main Title Sequence
Een soort hevig psychedelische versie van Jacco Gardner, luister bijvoorbeeld naar Obstacle Eyes: achter de prachtige barok-pop, of nee liever vóór deze 60s popnummers, hangt een waas van extra geluiden, melodietjes en echo's, die bij elkaar wordt gehouden door de prachtige en kristalheldere zang van deze solo-artiest.
Het breekt ook lekker met de middle-of-the-road 80s lo-fi en slaapkamerpop van de laatste 2 jaar, maar dat is dan meer persoonlijk. In ieder geval een aanrader voor 'Nuggets'-liefhebbers en mensen die een onrustigere versie van Jacco Gardner's plaat willen horen! Of Flaming Lips / Byrds / Ariel Pink / Thee Oh Sees / Curt Boettcher / Red Krayola / Love / White Fence!

avatar van paddy pipedown
Jacco Gardner on acid.
De liedjes zijn goed genoeg om als leidraad te dienen voor het psychedelische geluid, maar zijn an sich niet geweldig.
Doet aan Ariel Pink denken nu en dan.

avatar van waxs
Dit geluid bevalt mij wel, ik was direct bij de eerste luisterbeurt gepakt door het zware psychedelische geluid van Morgan Delt

avatar van philtuper
Gaat richting Ty Segall/White Fence maar dan een soort lite-versie dacht ik...