De muziek van Erik Truffaz noemen we Future Jazz, omdat het toch wel ook stapjes verder gaat dan jazz/jazzrock. Truffaz mengt al vanaf het begin van zijn carriere drum&bass, dance, hiphop en electronica in zijn muziek. Hiermee gaat Future Jazz (of Nu Jazz) een andere richting op dan bijvoorbeeld jazzrockfusion. Ook weer niet verwarren met Acid Jazz wat meer in de pop-hoek zit. Future Jazz is dit dus.
Over deze plaat het volgende:
Het geluid van Truffaz is uit duizenden herkenbaar. Hij blaast zijn plaat nooit helemaal vol, en laat veel ruimte voor de groove en de thema's, waardoor het geheel een echt dansbaar feel meekrijgt.
Bassist Giuliani gooit her en der wat effecten op zijn bas, zodat het bij sommige nummers klinkt of er een rockgitaar in zit verwerkt. Tel daar bij op het soms erg stevige drumwerk van Marc Erbetta, en sommige songs lijken daarom wel rocksongs.
Daartegenover staan enkele atmosferische tracks en wat tracks waarop makkelijk een dansvloer is te vullen zoals het prachtige Belle de Nuit met het mooie, melodieuze rhodes-spel van Patrick Muller.
Op de hoes staat het al met grote letters, maar de bezetting op deze plaat is: Erik Truffaz, Marcello Giuliani, Marc Erbetta en Patrick Muller.