Böhse Onkelz - Viva los Tioz (1998)

Duitsland
Label: Virgin

1. Matapalo Parte Uno (3:18)
  2. Viva los Dios (3:56)
  3. Leere Worte (4:23)
  4. Weit Weg (5:20)
  5. Das Geheimnis Meiner Kraft (3:49)
  6. Scheisse Passiert (4:27)
  7. Terpentin (3:57)
  8. Ohne Mich (5:48)
  9. Der Platz Neben Mir 1u2 (10:41)
  10. Der Preis des Lebens (7:04)
  11. Bin Ich Nur Glücklich Wenn Es Schmerzt (5:37)
  12. Wenn du Wirklich Willst (5:45)
  13. Matapalo Parte Dos (3:15)
Harald
Ze hebben wel in het voor programma van de the Sones gestaan en deze hebben nog steeds spijt hiervan. Je moet bedenken dat de Stones niet iedere duitse lokale band kunnen kennen en hebben soms niet eens de invloed hierop. In de engelse Daily Mirror zijn de Stones ook politiek aangevallen geworden en headline was ook dat ze een Duitse naziband in hun voorprogramma hebben gehad. Maar goed iedereen moet zelf weten of hij of zij dit soort muziek in zijn kast moet hebben staan.

Beste plaatedraaier, voor mij heeft de muziek van de Onkelz net zoals de muziek van Suicidal Tendencies vroeger mijn leven veranderd. Als je teksten kunt schrijven en muziek kunt maken zoals de Onkelz dat gedaan hebben, verdient dat respect vind ik (en dan bedoel ik niet de beginperiode toen ze nog snotneuzen waren van 16 en een jeugdzonde hebben gepleegd...wie maakt er trouwens geen fouten?)
De Onkelz hebben eerlijke muziek met hart en ziel gemaakt. De media in Duitsland heeft echter alles verziekt en de band gedemoniseerd. Right Direction één van Nederland's voornaamste hardcorebands heeft zelfs altijd een nummer gespeeld van de Onkelz: 'Nur die besten sterben jung'.

Exploited vind ik ook nog steeds tegek zowel het oude werk als de latere punkmetal versie. Exploited als rechts-extremistisch gezien door bepaalde mensen? Tja, dat vind ik zielig en kortzichtig.

Mijn CD-recensie is hier ook gewist...kan ik opnieuw beginnen

avatar van frolunda
Zeker niet hun sterkste album,er staan nogal wat vlakke nummers tussen en ook de zang wordt met name in de langere songs wat vermoeiend maar in het middengedeelte staan ook een aantal onvervalste knallers.Goed.