Ron Keel - Metal Cowboy (2014)

Metal / Rock
Uitgebracht in eigen beheer

1. Long Gone Bad (4:09)
  2. Wild Forever (5:01)
  3. ExplicitMy Bad (4:39)
  4. What Would Skynyrd Do (4:10)
  5. Just Like Tennessee (4:23)
  6. The Last Ride (3:17)
  7. When Love Goes Down (5:11)
  8. Singers, Hookers & Thieves (4:50)
  9. Evil Wicked Mean & Nasty (4:25)
  10. The Cowboy Road (4:37)
  11. 3 Chord Drinkin Song (4:33)
  12. My Bad [Radio Version] * (4:39)
  13. Just Like Tennessee [Unplugged] * (4:21)
  14. Singers, Hookers & Thieves [Solo Acoustic Version] * (4:50)
avatar van Metalhead99
Lijkt me een gaaf album als ik de voorproefjes zo hoor: YouTube - Ron Keel METAL COWBOY EPK Promo Video

Guitars & Wings
Klinkt prima. Geen heavy rock als Keel, maar (hard)rock met de nodige country/rootsy/
southern-rock elementen. Het klinkt wat natuurlijker en minder krampachtig dan in zijn eigen band Keel.
Hoe dan ook, mijn zegen heeft ie.
Ride on cowboy

Lijkt het op IronHorse?

Guitars & Wings
Ozric Spacefolk schreef:
Lijkt het op IronHorse?

Iron horse is een stukje matter qua geluid en meer mainstream. MC is speelser en meer up to date.
Mix van "metal" en country in zekere zin.
Distributie in europa is er (nog) niet, zo te zien. Je bent momenteel aangewezen op amazon usa of zijn eigen website.

Ozric Spacefolk
Had hem al binnengehaald. Want Keel komt altijd wel met leuke dingen.
In elk geval vond ik Iron Horse erg leuk.

En als hij Skynyrd in een nummer noemt, ben ik gelijk benieuwd.

Ozric Spacefolk
De bandleden die Keel om zich heen verzamelde voor deze Southern Rockplaat zijn ook oude rotten:
Mike Vanderhule, Geno Arce, Brent Muscat en Paul Shortino.

Ozric Spacefolk
Klink uiteindelijk inderdaad erg als een kruising tussen Skynyrd, Outlaws en IronHorse.
Lekker. Ik houd wel erg veel van Southern Rock.

avatar van Metalhead99
Een behoorlijk fijn en hier en daar nog behoorlijk hard Southern Rock album van Ron Keel. Neem nou de album opener "Long Gone Bad" en het heerlijke "The Last Ride". Ondanks dat ik de uptempo rockers van dit album goed weet te waarderen vind ik de prachtige ballade "Just Like Tennessee" het hoogtepunt van het album. De unplugged versie klinkt haast nog mooier trouwens. Echt een mooi, nostalgisch nummer.
Het enige nummer dat naar mijn mening niet in het geheel lijkt te passen is 3 Chord Drinkin' Song. Een nummer dat met plezier lijkt te zijn gemaakt, maar het past naar mijn mening gewoon niet bij het geheel en had wat mij betreft dan ook overgeslagen mogen worden.
Ondanks dat kleine minpuntje is dit een behoorlijk geslaagd Southern Rock plaatje met een lekker "typisch Amerikaans" geluid.