Dierks Bentley - Riser (2014)

Country
Label: Capitol Nashville

1. Bourbon in Kentucky (3:44)
  2. Say You Do (3:40)
  3. I Hold On (4:40)
  4. Pretty Girls (3:39)
  5. Here on Earth (4:25)
  6. Drunk on a Plane (4:14)
  7. Five (4:45)
  8. Riser (4:10)
  9. Sounds of Summer (3:23)
  10. Damn These Dreams (3:25)
  11. Back Porch (3:12)
  12. Hurt Somebody (2:54)
Country.... kan heel mooi zijn maar dan wel bepaalde hoeken binnen het genre (meestal neigend naar folk) dus waarom ik Dierks Bentley (blijkbaar een grootheid in zijn thuisland) maar eens ben gaan beluisteren is me een raadsel.

Toch ben ik blij het gedaan te hebben. Bentley heeft een mooie warme stem en de nummers zijn precies van het soort dat ik kan waarderen. Ik moest onwillekeurig denken aan artiesten als Chris Whitley, Matthew Barber en Teddy Thompson, toch wel drie die ik hoog heb zitten.
Let wel: ze lijken niet op elkaar maar de vibe die ik bij Bentley ervaar voel ik ook zo bij deze genoemde drie zangers alleen moet ik er wel eerlijk bij vermelden dan Bentley me dan minder raakt.

Bentley schijnt met dit album een behoorlijk persoonlijk document afgeleverd te hebben nadat zijn leven in een rollercoaster terecht was gekomen: een succesvol tourend artiest, z'n vader die in 2012 overleed, de geboorte van zijn zoon..... blijkbaar ingrediënten voor een goed album want dat is Riser volgens mij toch wel.

Bono van U2 is vol lof over het nummer Here on Earth dat Bentley schreef naar aanleiding van de dood van zijn vader en als je die goedkeuring krijgt zegt dat toch wel iets..... of juist niet?!.

Hoe dan ook: verrassend album wat mij betreft.

avatar van Ducoz
Ik zou mij vooral niet druk maken over wat bono zegt..

Maar kent Ducoz de behoorlijk toegankelijke country van de heer Bentley? Misschien is die mening wel wat waard