The Marmalade - The Very Best Of... (2002)

Label: Castle

12. Can't Stop Now
  13. Waiting for Mary-Anne
  14. Falling Apart at the Seams
DutchViking
Leuke compilatie van deze jaren '70-pop/rock-band, hoewel ik de cover van Obladi Oblada wat uit de toon vind vallen. Persoonlijke favoriet is Rainbow.

avatar van LucM
Van hitgroepen als Marmalade - hun grootste successen hadden ze eind jaren '60, begin jaren '70 - volstaat een compilatie en hier staan alle hits waarvan de Beatles-cover "Obladi Oblada" de grootste is. Beste nummers vind ik "Reflections of My Life", "Rainbow" en het erg vrolijke "Waiting for Mary-Anne".

Pieter Paal

Can't stop now
I see the rain
Man in a shop
Baby make it soon

Kant 1 bevat ook de sterkste nummers van de hele plaat. Die Beatles-cover blijf ik vervelend vinden. Er was in die ook een band die 'All together now' gecoverd had. De naam is me even ontschoten.

kant 2:
Wait for me Mary-Anne
Butterfly (Bee Gees-cover)
Mr. Tambourine Man (Byrds-cover)
It's all leading up to saturday night
Piece of my heart (o.a. Erma Franklin en Janis Joplin)

Deze kant draai ik alleen voor 'Wait for me Mary-Anne' en 'It's all leading up to saturday night'.

Castle heeft op 'The very best of' ook netjes die Decca-nummers erop gezet.

avatar van Droombolus
Ik krijg bij Marmalade altijd dat jammer maar helaas gevoel. Ze hadden een enorme live reputatie omdat ze met gedreven R&B de zaal op z'n kop konden zetten en ze met Junior Campell een geweldige solo-gitarist in huis hadden. Helaas is daarvan helemaal niets te merken op hun platen want in de opname studio waren ze altijd het muzikale equivalent van de ideale schoonzoon.

Hun keurige pop-muziek is dan ook alleen maar interessant als de songs goed zijn en ook daaraan ontbrak het helaas nogal eens. Deze comp begint heel leuk met I See The Rain, Lovin' Things ( waarop ze trouwens wel heel erg op Love Affair proberen te lijken ), Reflections en Rainbow maar daarna stort de zaak in ........... Typies geval van goedbedoelende A&R managers die het karakter uit de band halen om commercieël te scoren in plaats van dat karakter te benutten om iets speciaals neer te zetten .........

Lazarus Stone
....dat verklaart een hoop, sterke liedjes goed gespeeld live (zie Reflections of My Life op YT) en toch in vergetelheid raken, driewerf jammer idd.