Papir - Papir IIII (2014)

Denemarken
Label: El Paraiso

1. Papir IIII.I (10:45)
  2. Papir IIII.II (9:35)
  3. Papir IIII.III (21:43)
avatar van we tigers
Superlekkere spacerock van dit Deense jam-trio. Ambientachtige wolken gaan over in postrock om vervolgens lekker los te vliegen. Ik zag laatst iemand het omschrijven als: Het begint als Mogwai en eindigt in een stevige wolk Motorpsycho. Komt aardig in de buurt, maar het is wat lichtvoetiger, spontaner.

avatar van tbeest
Geweldige band. Er is ook nog een IIII.IIII bonus van 5:15, niet op vinyl geloof ik (wel op Spotify zag ik).

avatar van crosskip
Ken de band alleen van de samenwerking met Electric Moon (aanrader trouwens), waarmee ze dit jaar ook op Roadburn staan. Ken nog niks van het eigen werk, maar dit album begint in ieder geval al zeer lekker.

avatar van robbizzel
Erg benieuwd hiernaar. Die samenwerking met Electric Moon ( The Papermoon Sessions ) is echt briljant wat mij betreft.

avatar van Don Cappuccino
Die eerste track is in ieder geval heel gaaf, deze ga ik eens compleet beluisteren.

avatar van we tigers
Fijne plaat. Lekker zonnige psychy improvrock met hier en daar een vleugje kraut.

avatar van popstranger
Dit is gewoon steengoede rock en samen met z'n voorganger een heel weekend nu op repeat.

avatar van THEMARSVOLTA
Dit is inderdaad een hele lekkere plaat!, zit deze voortdurend te luisteren, nog niet eens aan de vorige platen toegekomen.

avatar van Robertoooooh
Al jaren luister ik deze samen met III op cassettebandjes. Nu eindelijk ook op LP weten te bemachtigen. Heerlijke muziek. Verveelt me geen moment..

avatar van 4addcd
Ik hoop al tijden om deze band live weer eens te zien. Die hoop wakkerde weer aan bij het uitkomen van het meest recente album. Dat kan wat mij betreft niet tippen aan bijvoorbeeld Papir III en Papir IIII. Dus ga je die dan als vanzelf weer veel draaien. Deze (IIII) zit alweer even in de speler en godsamme, wat is dit fijn om te horen. 3 nummers saai? Zonder zang saai? Nou echt niet! Heerlijk om van het rustige naar het meer onstuimige te gaan en weer terug. Echt genieten en op momenten op hoog volume uit je dak te gaan. Jammer dat ze de wilde haren nu wat kwijt lijken te zijn, maar ze kunnen het live vást en zeker nog. Hoop dat snel weer eens mee te maken.