Warrior Soul - The Space Age Playboys (1994)

Label: Music for Nations

1. Rocket Engines (3:50)
  2. The Drug (4:24)
  3. Let's Get Wasted (4:58)
  4. No No No (3:19)
  5. Television (3:36)
  6. The Pretty Faces (4:32)
  7. The Image (4:59)
  8. Rotten Soul (4:29)
  9. I Wanna Get Some (4:22)
  10. Look at You (4:02)
  11. Star Ride (5:11)
  12. Generation Graveyard (3:45)
  13. Fighten' the War (4:51)
avatar van milesdavisjr
Dit blijft toch een lekker plaatje hoor, het is ook tevens de laatste fatsoenlijke worp van Kory Clarke. De energie die van de nummers afstraalt is indrukwekkend. De cynische zwartgallige teksten van Clarke spuwt hij letterlijk de huiskamer in. De punk attitude van de band in combinatie met de zware gitaren en evengoed de broodnodige melodie (destijds al kenmerkend voor de band) levert enkele heerlijke songs op. I Wanna Get Some, Let's Get Wasted, het felle Star Ride en het het stemmige Fighten' the War zijn daar voorbeelden van. Een kritische noot; op den duur klinkt het materiaal wat eenvormig en duurt het plaatje net even te lang. De eerste vijf platen van dit bandje zijn mij dierbaar. Alles wat hierna door Clarke werd uitgebracht, met name als je dat vergelijkt met de platen tot en met 94' is toch van een schrikbarend slecht niveau, niet in de laatste plaats door zijn stemgeluid. Als je wil horen wat drank voor negatieve uitwerking kan hebben op iemands zangkwaliteiten, beluister eens de laatste albums van de beste man.

avatar van milesdavisjr
Onder een kleiner label ging Clarke door met zijn gal spuwen over alles wat mis is met de wereld. En anders dan op voorganger Chill Pill lijkt de wederom uitstekend zingende Kory zijn vizier wat meer op scherp te hebben. Het schijfje knalt aan alle kanten maar belangrijker de heren vergeten - ook een handelskenmerk van de band - nooit de grote lijn uit het oog te verliezen. De trash punk songs zitten degelijk in elkaar, klinken nog steeds urgent en vormen tezamen mooi een geheel. Beste song; het swingende I Wanna Get Some, eindelijk wordt er een beetje gas teruggenomen en komen de compositorische kwaliteiten van Clarke optimaal tot uiting. Voor het overige vormt Space Age Playboys de meest energieke schijf tot nu toe van de heren en vormt het een sterkere plaat als zijn voorganger. Echter aanhaken bij de eerste drie worpen doet het niet. Ik kan het verkeerd hebben maar in mijn herinnering is deze plaat destijds uitgebracht onder de naam van The Space Age Playboys, volgens mij had Clarke zo zijn 'nieuwe' band ook gedoopt om later weer onder de naam; Warrior Soul uit te brengen, al dan niet onder druk van het label.

Tussenstand:

1. Salutations from the Ghetto Nation