Colleen - The Golden Morning Breaks (2005)

Frankrijk
Pop / Electronic
Label: Leaf

1. Summer Water (3:39)
  2. Floating in the Clearest Night (2:36)
  3. The Heart Harmonicon (3:53)
  4. Sweet Rolling (4:04)
  5. The Happy Sea (3:00)
  6. I'll Read You a Story (6:51)
  7. Bubbles Which on the Water Swim (3:11)
  8. Mining in the Rain (3:11)
  9. The Golden Morning Breaks (5:22)
  10. Everything Lay Still (13:18)
Sietse
Hele leuke "electronica" gemaakt met allerlei instrumenten en een hele hoop effecten pedalen. Heeft een hoge ambient sfeer, maar daarmee valt het echt niet samen te vatten.

Voor iedereen een aanrader om weer ff helemaal op adem te komen en de rust terug te vinden in deze hectische tijden.

avatar van The Scientist
Lekker fijn ontspannend muziekje. Fijne ambient/elektronische nummers die lekker niet gaan vervelen en gewoon goed werken. Tis weer een keer wat anders, en wat leuks anders dus .
Ik zet em neer op 4*, die gaat er nog wel eens in komen komende weken.

Sietse
jammer, wat een weinige interesse toch voor colleen al hier.
Dat terwijl het zulke mooie liedjes zijn.

avatar van Paalhaas
Ja, allemaal aan de Colleen!

vind ik ook.

Jaaaa... geweldig album

avatar van Paalhaas
Halfje d'r bij. 4,5/5 nu dus, want dit is toch wel een heel bijzonder en vooral heel fraai plaatje. Harold Budd's geniale droomvlucht The pavilion of dreams heeft eindelijk een waardige opvolger gevonden.

avatar van MJ_DA_MAN
Summer Water .

avatar van MJ_DA_MAN
Mooi, leuk en vooral creatief album. Erg ''nice'' hoe Colleen verschillende instrumenten gebruikt in combinatie met ambient of electronic. Niet altijd succesvol, maar het klinkt gewoon fijn. Summer Water is mijn favoriet, maar ook het laatste nummer is erg mooi, doet me denken aan Eluvium . 3,5*.

Overigens duurt dat laatste nummer bij mij ''slechts'' 10.46 min. Anders versie of verkeerd toegevoegd?

Sietse
ik zou het niet weten of het hier correct staat, ik heb hem op vinyl...

Ik Doe Moeilijk
Erg fijne muziek. Het geeft een goed gevoel. Toch heeft het een melancholie over zich wat de muziek interessant houdt. Spontaan komen jeugdherinneringen bovendrijven.

avatar van HaanHoen
Hij was even in de vergetelheid geraakt, maar nu is hij weer herontdekt en schittert hij als vanouds. Fijne muziek die je langzaam in een dromerige sfeer onderdompelt. De mooie klanken kabbelen rustig en ongeforceerd voort, maar gaan nergens vervelen. Erg leuk allemaal. 4*

avatar van The Scientist
Everything Lay Still is echt een van de mooiste nummers die er is zeg...

jkbb
Echt een fenomenaal nummer ja, net als de rest dat is. Gooi er gelijk maar 4,5* tegenaan. Mooier dan dit wordt ambient niet vaak.

Is dit (nog) beter dan de eerste?

avatar van Twilight
Dit is echt prachtig.

avatar van Twilight
Born_2B_Scorned schreef:
Is dit (nog) beter dan de eerste?

Misschien ben je er na 7 jaar al wel achter gekomen , maar ik vind persoonlijk deze wel beter. Al is haar debuut ook helemaal niet slecht, ik vind die ook erg mooi. Is meer gebaseerd op samples, op dit album heeft ze alles zelf ingespeeld.