Alice Cooper - A Fistful of Alice (1997)

Label: Capitol

1. School's Out (4:24)

met Sammy Hagar

2. Under My Wheels * (3:28)
  3. I'm Eighteen (3:47)
  4. Desperado (4:10)
  5. Lost in America (4:16)

met Slash

6. Teenage Lament 74 (3:28)
  7. I Never Cry (3:54)
  8. Poison (4:51)
  9. No More Mr. Nice Guy * (3:01)
  10. Welcome to My Nightmare (4:54)
  11. Only Woman Bleed (6:54)

met Slash

12. Feed My Frankenstein (4:29)

met Rob Zombie

13. Elected (5:13)

met Slash en Rob Zombie

14. Is Anyone Home (4:11)
  15. Bed of Nails * (3:48)
  16. Clones * (3:00)
  17. Billion Dollar Babies * (3:21)
avatar van Sinner
Een beetje een erg goedkope en korte live cd voor Alice Cooper. De uitvoeringen van de nummers zijn zeker goed, maar voor iemand met een cariere van dik 25 jaar hadden er wel wat meer tracks op mogen staan. (nu ja die fout is wel gedeeltelijk goed gemaakt enkele jaren later met de Brutally Live DVD/2CD).

Buiten dit kleine euvel is het echter allemaal zeker wel te beluisteren. Het is een compacte "greatest hits" set, met als uitschieters Poison, Elected, Welcome To My Nightmare en No More Mr. Nice Guy. Alleen het feit dat het matige Lost In America ertussen staat (en steeds maar weer in de setlist opduikt) snap ik niet zo goed, want op The Last Temptation staan er veel betere songs. Maar voor de rest geen miskoop voor de fans.

Persoonlijk zou ik wel eerder de Brutally Live DVD/CD of de heel binnenkort te verschijnenen dubbelaar Live In Montreux 2005 aanschaffen voor Fistful Of Alice.

avatar van Hans Brouwer
Sinner schreef:
Ik wilde zo langzamerhand een dvd van vriend Alice gaan kopen. Ik begrijp uit je woorden dat ik nog even moet wachten. Nou ja volgende maand krijgen we ons vakantiegeld , toch

Met vriendelijke groet, Hans

avatar van Sinner
Hang ervanaf. Als je Brutal Planet geweldig vond en het moderne tintje van Alice wel kon pruimen is Brutally Live geweldig (ik vind hem geweldig). Als je meer van de old skool Alice sound houd dan zal Live in Montreux wellicht de betere keuze zijn/worden.

Wel een lekkere live-CD en Slash komt ook nog even een nummertje mee spelen. Helaas wel wat kort, maar volgens mij is dit opgenomen tijdens een speciaal concert in de Cabo Wabo. Er staat ook een nieuwe studio-track op, "Is Anybody Home?" - best aardig.

avatar van Wyverex
Is zeker geen onaardige live cd, ik vind hem hier echt verschrikkelijk goed bij stem (voor Alice Cooper toch xD), en zijn ballads komen echt perfect tot hun recht. Fantastisch! Idd wat kort,maar hetgeen erop staat is geniaal! Desperado is samen met I Never Cry het beste van deze cd.