Duane Eddy - Plays Songs of Our Heritage (1960)

Rock / Pop
Label: Jamie

1. Cripple Creek (2:01)
  2. Riddle Song (3:30)
  3. John Henry (2:23)
  4. Streets of Laredo (3:05)
  5. Prisoner's Song (2:18)
  6. In the Pines (2:11)
  7. Old Joe Clark (1:22)
  8. Wayfarin' Stranger (2:47)
  9. On Top of Old Smokey (2:33)
  10. Mule Train (3:18)
  11. Scarlet Ribbons (2:28)
  12. Up and Down (1:55)
avatar van jorro
Toen ik op het nummer John Henry op dit album stuitte kon ik het eigenlijk al niet langer aan.
Daarna kwam Streets of Laredo en ben ik definitief afgehaakt
Verrassend dat zo'n album de UK chart heeft gehaald er 5 weken in staat en positie 13 haalt.
Meestal lukt het me desondanks wel het hele album te beluisteren, maar nu niet.

avatar van jorro
Ook te vinden op 83 in de jaarlijst 1960 (Greatest albums of 1960) van DigitalDreamDoor. Dan moet het toch een behoorlijk album zijn zou je verwachten. Niets is echter minder waar. Ik heb het opnieuw geprobeerd met nrs. 4 en volgende, maar het blijft behelpen met dit album. Jantje leert zijn zoontje banjo en gitaar spelen of zoiets.

avatar van spinout
Toen ik Riddle Song beluisterde, moest ik aan Twelth of Never denken, dat Elvis ook nog opgenomen heeft. Nu blijken Jerry Livingston en Paul Francis Webster de melodie van Riddle Song gebruikt te hebben voor hun Twelth of Never. De oudste versie van het nummer is I Give My Love a Cherry.
Deze plaat bevat lekker rustige gitaarmuziek. Geen rock 'n' roll te horen.
Wayfarin' Stranger blijft ook in deze minimalistische versie fier overeind.

avatar van spinout
Up and down lijkt mij niet op het originele album te staan. Het wijkt qua stemming ook totaal af van de rest van het album. Net geen 3.0.