Cornerstone - Once Upon Our Yesterdays (2003)

Denemarken
Rock / Metal
Label: Massacre

1. Welcome to Forever (6:25)
  2. When the Hammer Falls (4:29)
  3. Passion to Warfare (4:46)
  4. Hour of Doom (4:18)
  5. Man Without Reason (3:34)
  6. 21st Century Man (3:29)
  7. Once Upon Our Yesterdays (6:00)
  8. End of the World (4:07)
  9. Some Have Dreams (5:26)
  10. Scream (6:04)
  11. Walk with Me (2:17)
avatar van Gerards Dream
Lekker rock album uit Legoland. De songs luisteren heerlijk weg. Prettige muziek om wat bij te doen of even in op te gaan. Echt metal zal ik de muziek niet willen noemen. Het wordt af en toe een tikkeltje stevig, maar oom dat metal te noemen voert te ver. De songs zijn wat op de Amerikaanse leest gestoeld en zouden daarom prima passen op een soundtrack album van een roadmovie. Technisch zit boel goed in elkaar en zo te horen zijn de muzikanten erg gemotiveerd. Kortom: de deuren mogen zodat de buren kunnen meegenieten.

avatar van vielip
Inderdaad een fijn album. Heb ik nog ergens liggen als ik me niet vergis. Met zanger Doogie White in een hoofdrol. Toen ie nog niet zo overdreven en aanstellerig zong als ie de laatste jaren doet. Maar dat is puur mijn persoonlijke kijk op zijn prestaties. Verder zit in deze band bassist Steen Morgensen van, toen nog, Royal Hunt. Hij is zelfs degene die deze band heeft opgestart als ik het goed heb. De muziek doet me in veel gevallen denken aan Rainbow. Niet geheel toevallig zullen we maar zeggen. Al met al een prima album.