Marc Ford - Holy Ghost (2014)

Country / Folk

4. Dream #26 (4:45)
  5. In You (4:21)
  6. I'm Free (4:37)
  7. Just a Girl (3:35)
  8. You Know What I Mean (2:58)
  9. Turquoise Blue (3:52)
  10. Sometimes (2:52)
  11. Badge of Descension (4:14)
  12. Call Me Faithful (5:55)
avatar van Ronald5150
Marc Ford, vooral bekend vanwege zijn jarenlange fantastische werk als leadgitarist van The Black Crowes, levert met ”Holy Ghost” een prachtig album af. Na zijn vertrek (en reünie en wederom vertrek) bij The Black Crowes kwam Ford op de proppen met een serie uitstekende albums vol met bluesrock. Maar ”Holy Ghost” tapt uit een ander vaatje. In 2012 produceerde Marc Ford het album ”The Pines” van Phantom Limb. Ik denk dat Ford hierdoor geïnspireerd raakte, want net als ”The Pines”, grijpt ”Holy Ghost” terug naar de authentieke roots en country van weleer. Daarom is het niet verwonderlijk dat Ford op ”Holy Ghost” wordt bijgestaan door muzikanten van Phantom Limb. De muziek is dus niet vernieuwend of baanbrekend, maar wat is het hemels mooi zeg! De instrumentatie is authentiek en het gitaarspel van Ford is, weliswaar ingetogen, van grote klasse. De afwisseling tussen akoestisch en elektrisch is gebalanceerd en smaakvol en de steel gitaar zorgt voor die mooie country snik. Wow, wat houd ik van dat instrument. Het allermooiste aan ”Holy Ghost” vind ik de prachtige melodieën. Ik krijg er met regelmaat kippenvel van. De arrangementen zijn ontzettend sfeervol. De gehele vibe van ”Holy Ghost” laat me onderdompelen in een bad van serene rust en schoonheid. Wat een album, en wat mij betreft voer voor de jaarlijstjes van 2014.

avatar van EttaJamesBrown
Ik ben heel benieuwd. Met Burning Tree heeft Marc the Black Crowes ruimschoots overtroffen.

avatar van Lura
Dit album heb ik al drie maanden liggen, maar nog niet geluisterd. Na het lezen van het bovenstaande enthousiaste stukje toch maar eens gaan luisteren.