Jodeci - Diary of a Mad Band (1993)

R&B
Label: Uptown

1. My Heart Belongs to U (5:03)
  2. Cry for You (5:02)
  3. Feenin' (5:11)
  4. What About Us (5:21)
  5. Ride & Slide (4:57)
  6. Alone (4:46)
  7. You Got It (5:56)

met Redman

8. Won't Waste You (4:55)

met Missy Elliott

9. In the Meanwhile (4:22)

met Timbaland

10. Gimmie All You Got (3:43)
  11. Sweaty (5:56)

met Missy Elliott

12. Jodecidal Hotline (3:12)
  13. Success * (7:41)
avatar van DJFreez
Na het debuutalbum ' Forever My Lady' was de swingbeathype over en Jodeci kwam met een nieuw geluid: jeepbeat. Vuige street R&B met een beduidend lager tempo. Niemand kan het geluid van Jodeci evenaren, dit is echt de top van de jeepbeat. Echter, ik houd meer van echte uptempo tracks en de jeepbeatsound is voor mij wel wat minder interessant dan new Jack Swing, vandaar 3,5*.

avatar van pureshores
Het opvolgalbum wat vaak een kopie doorstart is of men gaat met de beste elementen verder en voegt nieuwe invalshoeken toe. Voor mij is hier dat laatste duidelijk het idee, prima album waar hiphop de uitvalsbasis lijkt maar dan met de combi met samenzang en sterke refreinen.
Topnummer is naast de single Cry for you, Won't waste you met de dan nog niet doorgebroken Missy Elliott.
En Poeha , check aub de Nick Hussey remix van Won't waste you, veel krachtiger piano house anthem wordt het niet.