Hanggai - Baifang (2014)

China
Label: Harlem

1. Mangala Sutra (0:42)
  2. Baifang (Back to You) (3:46)
  3. Hershut Hero (3:56)
  4. Tavan Hasag (5:50)
  5. Miss Daughter (Missing You, My Daughter) (4:38)
  6. Qinghai Lullaby (2:49)
  7. Hong Galou (4:01)
  8. Gold Buttons (5:49)
  9. Ulanbator Nights (4:53)
  10. Green Tara Mantra (1:12)
  11. Long Song, the Rabbit on the White River Bank (4:12)
  12. Golden Autumn (5:40)
  13. My Mother (4:47)
  14. Huhe Namjila (4:19)
  15. Beautiful Mongolian Horse (7:06)
  16. Daya Bala (3:44)
  17. High Trees (4:29)
  18. The Medicine Buddha Sutra (1:09)
avatar van Bert Wasbeer
De sound gaat iets meer naar 'gewoon' europese rock maar de band blijft genoeg bijzonders houden om te boeien. Al is 70+ minuten wellicht al te lang. Live zijn ze sowieso erg leuk, dus w.m.b. draait Hanggai met deze plaat opnieuw een aantal jaartjes mee in het circuit.

Deze cd is duisterder dan de vorige. Beiden zijn geproduceerd door de Nederlander J.B. Meijers. Het is I derdaad iets meer rock dan de vorige cd's , hoewel de traditionele sound blijft. Het blijft een echte life band, de uziek komtdan echt tot hun recht. Heb ze twee keer life gezien op Mundial en nog een keer in Utrecht. Zeker op Mundial, waarveel mensen geen idee hebben waar ze naar kijken is het geweldig te zien hoe ieder totaal uit zijn/haar dak gaat. Niemand verstaat een woord van wat er gezongen wordt, maar dat mag de pret niet drukken. Toch gaat deze wel verder dan enkel feestband, d e teksten , gelukkig vertaald, gaan over heimwee, over de binding met de steppe. Het verhaal van de band was dat de leider een Chinees punk muzikant in Mongolië in aanraking kwam met de traditionele muziek en zich hierin is gaan verdiepen. Elementen van dezemuziek met rock en punk zijn het resultaat. Een verbluffend resultaat.
De laatste cd van de band Bafaing staat nog niet op Music Meter. Deze is in Amerika opgenomen en is toch weer anders dan Bafaing, nog meer roch georiënteerd.
Maar deze cd krijgt van mij een 4,5 kan deze blijven beluisteren.