Eloy - Reincarnation on Stage (2014)

Duitsland
Label: Artist Station

1. Namaste (2:49)
  2. Child Migration (5:26)
  3. Paralized Civilization (7:56)
  4. Mysterious Monolith (6:40)
  5. Age of Insanity (7:12)
  6. The Apocalypse (11:09)
  7. Silhouette (3:58)
  8. Poseidon's Creation (11:24)
  9. Time to Turn (4:20)
  10. The Sun-Song (5:11)
  11. Horizons (4:09)
  12. Illuminations (6:30)
  13. Follow the Light (8:00)
  14. Awakening of Consciousness (5:55)
  15. The Tides Return Forever (7:03)
  16. Ro Setau (7:02)
  17. Mystery (8:58)
  18. Decay of Logos (8:20)
  19. Atlantis' Agony at June 5th 8498, 13 P.M. Gregorian Earthtime (7:55)
  20. The Bells of Notre Dame (5:49)
  21. Thoughts (1:40)
avatar van crazyhorse
Wat een mooie cd is deze Eloy live, toch zeker de nummers uit de jaren '70. Lange tijd geleden dat ik deze muziek heb gehoord. Lijkt me geweldig om Eloy live eens mee te maken, wie weet.

een aardig LIVE album. Zelf vind ik Silent CVries & Mighty Echoes nog het beste van de heren.

Ozric Spacefolk
Een "aardig live-album" is wel een understatement. De plaat rockt als een tierelier. Ik zie geen enkele band uit dit genre uit die tijd nog zo'n stevige, ronkende en spacende plaat maken.
Want een waanzinnig geluid, wat een energie, wat een instrumentbeheersing.

Bornemann is onwijs goed van stem en het gitaar duo Bornemann/Mann en het keyboardduo Gerlach/Folberth klinken als een klok.

Uiteraard is de ritmesectie tight as hell: Bodo Schopf op drums en Matze op bas. Maar Eloy heeft altijd een goede ritmesectie gehad.

Het inhuren van achtergrondzangeressen deed Bornemann al tijdens de tournees van Tides Return Forever, en nu dus ook, en het maakt het allemaal alleen nog maar mooier.

Neal Peart schreef:

Hoe komt het, dat je deze plaat, die echt net uit is, al helemaal hebt kunnen beluisteren?
Ik wilde er eigenlijk nog stem aanhangen, maar jouw karige 3,5* trekt het gemiddelde wel omlaag.
Ik denk dat ik het maar omhoog schroef.

avatar van Brunniepoo
Een kleine drie jaar geleden had ik het genoegen Eloy live te zien, een optreden dat het eerste in lange tijd was. Kennelijk is het de band bevallen want ze hebben daarna nog een korte tournee gedaan (waarbij ze Nederland helaas niet hebben aangedaan). Helaas is het boekje niet echt scheutig met informatie over welke song waar is opgenomen.

Live swingt de band hier behoorlijk, met name ook door de goed gekozen toevoeging van achtergrondzangeressen, en Bornemann is inderdaad goed bij stem. Verder een lekkere best of-set.

avatar van MrEd63
Ozric Spacefolk schreef:
Want een waanzinnig geluid, wat een energie, wat een instrumentbeheersing.

En hier sluit ik me voledig bij aan Top live plaat, en ik hou helemaal niet zo van live cd,s. Dus dan moet het wel heel goed zijn.

MrEd63 schreef:

Ook alle songs die je als liefhebber wilt, komen voorbij. Waanzinnig, gewoon...

avatar van MrEd63
Hier pakte ik vroeger de trein voor naar Amsterdam, om een LP van Eloy te kopen Bij Boudisque. Wat was ik daar blij mee toen.