E-Life - E=mc² (2002)

1. Thoughts (0:46)
  2. Watch Me (3:28)
  3. Come On (3:52)

met Sonny D

4. You Don't Even Know (0:23)
  5. K.I.T.A. (Bring It On) (4:28)
  6. Push 'm Up (4:23)
  7. The Lounge (0:42)
  8. My Love (4:51)

met Michael Franti

9. Bubblegum (4:03)

met Ganza en Sonny D

10. On Top of This (0:15)
  11. Chemistry (3:11)

met U-Niq

12. Feelin' This Shit (0:21)
  13. Old Story (4:24)

met Ganza

14. Who Stole the Soul (3:41)
  15. Understand This (0:37)
  16. Rollin' (4:09)

met Rollarocka en Robert Lee

17. K.I.T.A. [Benjah Edition] (4:50)
avatar van Reijersen
Vetjes dat deze toegevoegd is. Vind dit een erg goede plaat. De beats en raps kloppen goed en vervelen niet snel. Verdient zeker 3,5 ster.

avatar van Jordy
Aardig, maar kon me helaas een stuk minder boeien dan z'n sterke debuutplaat. Wel sterkte single (K.I.T.A.)

Erg degelijk album. Internationale allure.

avatar van MJ_DA_MAN
KITA is tog wel klassiekertje vind ik

avatar van Reijersen
Tof album. De rapstijl van E-Life bevalt me vaak erg goed en de producties zijn ook erg goed te verkauwen. Vaak vind ik alleen de features erg weinig toevoegen.

3 sterren.

Mezelf
sn@ke schreef:
Erg degelijk album. Internationale allure.

Perfect verwoord. Je hoort niet dat dit een Nederlander is, ook de beats klinken stuk voor stuk heel apart met als hoogtepunt toch wel K.I.T.A. en My Love.

Ook zitten zijn teksten vol met inhoud, en hij is niet de zoveelste saaie gangsta-rap kloon.

Maar is het waar dat meer dan helft van dit album door U-Niq als ghostwriter is geschreven? Dat beweert U-Niq namelijk.

avatar van T.A.
Ik moet zeggen. ik vind KITA nog steeds een lekkere track.

avatar van Chuck Taylor
Heel goed album. Goed geproduceerd en met een aantal leuke featerings. Het nummer met U-Niq is fantastisch en ook het nummer Rollin'.

avatar van Rhythm & Poetry
K.I.T.A. (Bring It On), door dit nummer ben ik nog meer hiphop gaan beluisteren. Soort van jeugdsentiment, want toen was ik pas een jaar 13. Vandaar heb ik gisteren dit album maar eens gekocht. En ik ben absoluut niet teleurgesteld. E-Life (de rappende Elvis ) heeft een geweldige flow en klinkt totaal niet Nederlands (bij U-Niq hoor je enigszins nog dat het een Rotterdammer is). Een echte hiphop grootheid uit NL. Producties die ook deels van E-Life zijn (een veelzijdige man dus) zijn uitstekend en geven het album een prima sound mee. Lyricaal is E-Life ook een groot artiest. Gastartiesten vervelen niet/voegen ook weinig toe. Kunnen geen van alle aan E-Life tippen. Ondanks dat K.I.T.A. de beste track is (nogmaals een briljante track) zijn de overige nummers meer dan de moeite waard en wordt er een constant niveau gehaald.

Rollin + lekker weer =

avatar van Timo710
Is die clip van K.I.T.A. nog ergens te vinden? Ik zie alleen de accoustische live versie op 3voor12 op youtube enzo is de clip niet echt te vinden :S.

|Joël|
Ik had de clip van K.I.T.A. op YouTube bij mijn favorieten staan. Ik wou hem een half jaar geleden rippen en toen bleek 'ie verwijderd te zijn.
Er staat nu helaas helemaal geen video meer op en die clip zie je ook nooit meer op tv. Ik vond 'm altijd wel mooi. Dat nummer is gewoon geweldig voor Nederlandse begrippen.

avatar van Timo710
Raar, je had hem me destijds ook laten zien, en toen vond ik em wel dope.

avatar van BZN
BZN
dope shit

avatar van Nr.4
Nice album met KITA en zeker Rollin' als hoogtepuntjes. Die Rollin' kan ik echt lang op repeat aanhoren, wat een toffe beat. Jammer dat we niks meer van E-Life horen.

avatar van ThingMan
Vind dit album beter dan de eerste. De nummers zoals Watch Me en KITA klinken echt heerlijk. Jammer dat je al jaren niks meer van hem hoort.

dion_odinot
@thingMan: Ik zag toevallig laatst dat hij een featering had op het nieuwe album van extince.

avatar van Dungeon
@dion_odinot Dat is een oud nummer maar wordt nu opnieuw uitgebracht. Die nieuwe CD van Ome Peter is namelijk een mixtape.

avatar van ThingMan
Yep, ik wist dat het een oud nummer is, maar bedankt. Helaas moeten we het doen met 2 albums. Ik snap het eigenlijk niet. Ineens was hij pleite. Echt zonde.

avatar van Dungeon
Ik vind het ook zonde. Ik vind hem de beste Engelstalige Nederlandse rapper. Heb hem ooit nog eens gezien met Marlboro Flashbacks. Was erg goed.

avatar van Shelter
Ik vind eigenlijk dat je wel kan horen dat die Nederlands is, het is niet super slecht of zo maar het is toch overduidelijk geen Amerikaan/Canadees/Brit enz.
Dit album is wel aight, niet super super...ook niet slecht of zo.
KITA vind ik ook het beste nummer, ook tof dat die Michael Franti had kunnen strikken.

avatar van ThingMan
Zeker tof dat hij Michael Franti heeft kunnen strikken. Het nummer is ook nog wel aardig. Echt maf dat de man helemaal van de aardbodem verdwenen lijkt.

avatar van Shelter
Na wat beef met U-niq is die inderdaad verdwenen, toch maar eens in de kelder van U-niq kijken zou ik zeggen

avatar van ThingMan
Zie dat ik zelf 3 jaar geleden heb gereageerd op deze plaat. Heb hem net weer uit de cd speler gehaald. Blijft een lekker album. Was sommige nummers alweer vergeten zoals Rollin', Push 'Em Up en Bubblegum. Vanavond misschien Eleven even opzetten.