Tony! Toni! Toné! - Sons of Soul (1993)

R&B / Hip-Hop
Label: Mercury

1. If I Had No Loot (4:01)
  2. What Goes Around Comes Around (4:33)
  3. My Ex-girlfriend (4:52)
  4. Tell Me Mama (4:17)
  5. Leavin' (5:16)
  6. Slow Wine (4:49)
  7. (Lay Your Head on My) Pillow (6:12)
  8. I Couldn't Keep It to Myself (5:18)
  9. Gansta Groove (5:03)
  10. Tonyies! In the Wrong Key (4:05)
  11. Dance Hall (4:26)
  12. Times Square 2 (0:33)
  13. Fun (5:16)
  14. Anniversary (9:24)
  15. Castleers (1:17)
avatar van Reijersen
Kende de later als House of Music. Vind deze plaat een stuk monotomer, maar evengoed zit alles boven de middelmaat. Luistert gewoon makkelijk weg allemaal/

avatar van DJFreez
Super album, geen slecht nummer op te vinden, hoewel er altijd nummers zijn die beter zijn dan andere nummers op het album (of is dit een Cruyffiaanse waarheid? ). Anyway, te geke funky uptempo tracks en prima ballads, allen met begeleiding van 'echte' instrumenten, zoals gitaar, bas en drum (ook de nodige drumcomputer sounds trouwens). Eigenlijk waren de Tonyies! al voorlopers van wat men nu nu soul of neo soul noemt .

G72
Blijven wat mij betreft de toppers van Nu Soul. Vind persoonlijk dat Raphael Saadiq solo nooit het niveau heeft bereikt van deze band. Top Soul met altijd lekkere trackts.

avatar van Poles Apart
Uitstekende plaat, al had het merendeel van de nummers wel minstens anderhalf tot twee minuten korter gemogen, het duurt te lang, een euvel dat op wel meer albums in de jaren '90 te bespeuren viel. Een speelduur van 40-45 minuten zou ideaal geweest zijn.