Pathos - Katharsis (2002)

Zweden
Label: Massacre

1. Katharsis (6:02)
  2. Inhale (5:24)
  3. Suicidal Saviour Lies (4:26)
  4. Violated (7:08)
  5. Inject Reject (5:10)
  6. Revelation (5:58)
  7. Borrowed Time (5:57)
  8. Detonation (5:25)
  9. Inner Ego (7:15)
  10. Time to Act (3:44)
  11. Torn (4:56)
  12. Divine Intensions (Outro) (2:36)
avatar van Improve
Improve
Opzich erg goede composities vooral de gitaar klinkt vaak vet.
Alleen de zang is soms naar mijn mening best storend.

avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
Een vriend raadde me dit album aan, nadat ik hem vertelde hoe enthousiast ik was over het (latere) studiowerk van Death, wat behoorlijk hoogstaande technische metal laat horen..
Dit album is net zo iets, alleen dan met cleane zang i.p.v. deathgrunts. Wellicht nog wel het meest te vergelijken met Control Denied's The Fragile Art of Existence, een side-project van Death.

Wat ik er tot nu toe van gehoord heb, klinkt erg heftig. De zang is wel even wennen (bij zulke brute muziek verwacht je eigenlijk véél agressievere zang), maar 'tis zeker niet verkeerd.
Binnenkort eens m'n definitieve oordeel hierover geven...