Hella - Hold Your Horse Is (2002)

Label: 5 Rue Christine

1. D. Elkan (0:45)
  2. Biblical Violence (3:49)
  3. Been a Long Time Cousin (3:52)
  4. Republic of Rough and Ready (3:46)
  5. 1-800-Ghost-Dance (3:42)
  6. Brown Metal (4:01)
  7. Cafeteria Bananas (3:43)
  8. City Folk Sitting, Sitting (7:08)
  9. Better Get a Broom! (4:26)
  10. The Republic of Rough and Ready [Demo] * (3:35)
  11. Biblical Violence [Demo] * (3:26)
  12. City Folk Sitting Sitting [Demo] * (5:58)
Dit werdt me aangeraden als een snoeiharde plaat. Maar eens achterna gaan.

sxesven
Snoeihard? Verre van! Wel erg leuk, verder. Lightning Bolt light, een beetje.

Ok. Weten we dat ook weer, en ja erg leuke plaat.

Lughtning bolt light? hmm voral veel speelser en minder monotoon. Zach Hil doet verder echt niet onder voor Brian Chippendale, zou bijna durven zeggen dat ie nog een stukje beter is.
Vind t zelf in ieder geval een geniale plaat.

Btw, de nieuw black pus is bijna uit, het solo project van Brian Chippendale, dat nog iets leuker is dan Lightning Bolt

sxesven
Niets leuker dan Lightning Bolt!

avatar van Puppy Toy
Fantastisch dit! Grandioos duo. Hypersnelle grooves, licks en geen andere muziek vergelijkbaar (zelfs niet Lightning Bolt).
En qua productie ook best gedurft eigenlijk. Het was vrij logisch geweest om nog een onderlaag toe te voegen zoals een bas of wat synths op de achtergrond om sfeer toe te voegen. Maar dit is gewoon puur, droog en zonder enige poes pas. Gewoon gitaar en drums. En het werkt.

Inderdaad wordt hier Lightning Bolt aangehaald. Daar klinkt het voor mij toch allemaal wat meer als een bak pure explosie van energie. Hier is (zoals ik lijk te horen) alles nog een stuk meer uitgedacht en daarmee ook een tikkeltje rustiger om naar te luisteren.

4,5*. Geniale band.