Four Tops - Reach Out (1967)

Soul / R&B
Label: Motown

1. Reach Out, I'll Be There (2:58)
  2. Walk Away Renee (2:42)
  3. 7 Rooms of Gloom (2:31)
  4. If I Were a Carpenter (2:47)
  5. Last Train to Clarksville (2:38)
  6. I'll Turn to Stone (2:38)
  7. I'm a Believer (2:39)
  8. Standing in the Shadows of Love (2:36)
  9. Bernadette (2:59)
  10. Cherish (3:00)
  11. Wonderful Baby (2:32)
  12. What Else Is There to Do (But Think About You) (2:30)
Aangeschaft voor slechts 0,70 eurocenten. Een koopje Heerlijke Lp. Ik begin deze 60's soul steeds meer te waarderen. Toch maar eens vaker bij de kringloopwinkel langs gaan. Misschien vindt ik nog eens zo'n pareltje!

avatar van kort0235
Heel goed, Hansbreda! Dat is echt goedkoop. Deze plaat heb ik al sinds de 60-er jaren en draai hem nog regelmatig. De sound van de Four Tops is lekker.
een 4.0*
Zelf ga ik regelmatig naar kringloopwinkels en heb soms ook geluk met platen van 1 euro! Maar de echte klassiekers zoals Aftermath, e.d. kom je niet tegen.

avatar van gemaster
Het titelnummer vind ik een van de beste nummers allertijden. Werelds.

avatar van Chronos85
Mee eens, Gemaster!

Lazarus Stone
Walk Away Renee

Veel beter dan jaren 70 soul en disco,

avatar van wilbur
Ik vond deze lp met een andere hoes (soort getekende jukebox) maar de volgorde van de nummers is hetzelfde. Deze 4 toppers hebben individueel meer muzikaal talent in hun kleine teennagel, dan die Nederlandse heren die af en toe de Arena laten volstromen.

(Misschien vandaar "walk away Rene"?)

Lazarus Stone
@me

niet helemaal waar, disco was soms fucking goed in haar nadagen, alsof Darwin dan extra zijn best doet.

avatar van reptile71
Zalige oude soul plaat. Het is ook net alsof je een best of luistert, zo bekend zijn de meeste nummers. Standing in the Shadows of Love lijkt dan ook wel weer veel op Reach Out (I'll Be There), maar who cares!? Dit is gewoon volop genieten van soul uit de sixties. Gegarandeerd een succes tijdens feestjes of gewoon heerlijk tijdens de afwas.

avatar van Reijersen
Als er een groep was die een crossover wilde maken tussen de soul en de pop dan was het wel de Four Tops. Gestoelt bij Motown brachten ze makkelijk in het gehoor liggende nummers met als goede voorbeeld natuurlijk Reach Out I’ll Be There, maar ook Walk Away Renee, een cover van the Left Banke’s mag er wezen.

Reach Out, I’ll Be There – knalt er meteen lekker in met deze wereldhit als opener. Ongekend sterk nog steeds
Walk Away Renee – en meteen nog een wereldhit er achteraan. Dan zitten we wel meteen lekker in een goede vibe.
7-Rooms of Gloom – die harmonieën zijn prachtig, al is het muzikaal wellicht wat simpel.
If I Were a Carpenter – nummer heeft een aanstekelijk ritme, mooie strijkers en een mooie sfeer.
Last Train to Clarksville – de voetjes gaan even lekker van de vloer met dit nummer
I’ll Turn to Stone – een typische Four Tops song qua ritme, zanglijnen en akkoorden.
I’m a Believer – één van de vele versies en deze swingt heel aardig
Standing in the Shadows of Love – swingend nummer in de Motown-stijl
Bernadette – nog zo’n wereldhit, die hebben deze mannen er genoeg van op hun naam.
Cherish – zoet liedje in al zijn facetten
Wonderful Baby – dit nummer hangt vooral op aan de zang. En die is prima
What Else is There to Do – met een redelijke swing toch nog het album afsluiten

avatar van teus
Lekker in het gehoor liggende Soul ,naar mijn mening totaal gehoord mooiste Four Tops reguliere album, nog niet zo lang geleden(Limited Ed.) Remaster CD gekocht samen met andere reguliere Soulalbums van oa Supremes en Temptations ,maar wel in mooie digisleeve uitgave (Replica org LP hoes)
De 2 Monkees covers zijn nu op zijn souls ,Last Train vind ik deels geslaagd en wss de enige mindere track, I'm A Believer (eigg Neil Diamond) klinkt dan veel beter ,buiten het bekende werk springen What Else is There to Do en I’ll Turn to Stone er het meest uit
Dat dit album een hoge score van mij krijgt komt niet in de laatste plaats dat de helft bestaat uit de groootste Four Tops klappers,(1 t/m 4 en 8 en 9) als je liever geen verzamelaar wilt ,is deze zeker een aanrader
Mijn pers 2 mooiste favo,s toch nog ff vermelden ...Standing In The Shadows Of Love en vooral helemaal Top!......Bernadette

avatar van dynamo d
Reach Out is een heel fijn (pyschedelic) soul album met als hoogtepunten Reach Out, I'll Be There, Standing in the Shadows of Love en Bernadette.De meeste en beste nummers zijn geschreven door de gerenommeerde songwriters Lamont Dozier, Brian Holland en Eddie Holland.