Freddie Mercury & Montserrat Caballé - Barcelona [Special Edition] (2012)

Verenigd Koninkrijk / Spanje
Label: Island

1. Barcelona (5:43)
  2. La Japonaise (4:52)
  3. The Fallen Priest (5:46)
  4. Ensueño (4:22)
  5. The Golden Boy (6:04)
  6. Guide Me Home (2:50)
  7. How Can I Go On (3:49)
  8. Exercises in Free Love (3:57)
  9. Overture Piccante (6:47)
  10. How Can I Go On (3:56)

met David Garrett

11. Exercises in Free Love * (4:26)
  12. Barcelona [Early Version: Freddie's Demo Vocal] * (4:21)
  13. La Japonaise [Early Version: Freddie's Demo Vocal] * (4:41)
  14. Rachmaninov's Revenge (The Fallen Priest) [Later Version: Freddie's Demo Vocal] * (5:51)
  15. Ensueño [Monsterrat's Live Takes] * (5:36)
  16. The Golden Boy [Early Version: Freddie's Demo Vocal] * (3:54)
  17. Guide Me Home [Alternative Version] * (2:50)
  18. How Can I Go On [Alternative Version] * (4:03)
  19. How Can I Go On [Alternative Piano Version] * (3:44)
  20. Barcelona [Instrumental] * (5:39)
  21. La Japonaise [Instrumental] * (4:51)
  22. The Fallen Priest [Instrumental] * (5:47)
  23. Ensueño [Instrumental] * (4:01)
  24. The Golden Boy [Instrumental] * (6:03)
  25. Guide Me Home [Instrumental] * (2:50)
  26. How Can I Go On [Instrumental] * (3:37)
  27. Exercises in Free Love [Instrumental] * (3:57)
  28. Overture Piccante [Instrumental] * (6:43)
avatar van SemdeJong
Een geweldig album. Deze keer is er een echt orkest gebruikt. Dit album was zijn tijd ver vooruit.

Ozric Spacefolk
Daar waar andere songs van Freddie gebutchered zijn door flauwe remixes, is deze nieuwe versie subliem.
Het toevoegen van een orkest draagt ontzettend bij aan deze magnum opus van Freddie.

Erg mooi!

Mssr Renard
Ik houd totaal niet van opera. Nooit van gehouden, en ook deze plaat trekt mij niet over de streep. Als completist en Queen-fan heeft het wel bijna 35 jaar geduurd voor ik deze eindelijk eens volledig luister. Ik heb ooit wel stukjes gehoord zoals de titelsong, die uit haar voegen barst van de kitsch. Maar goed; Queen is kitsch en Freddie al helemaal.

Ik heb deze op lp in een nieuwe uitvoering (volgens mij ook remastered) en het is okay. Het is in feite geslaagder dan Mr. Bad Guy. Dus een voldoende is het wel. Nooit geweten dat ik ik ooit uit eigen beweging een opera-plaat zou opzetten. De stemmen van Freddie, Montserrat en de koren passen mooie bij elkaar. Het is dan ook wel meer dan kitsch alleen. Edelkitsch, en ik waardeer de serieuze benadering van deze plaat. Dit is mijlenver verwijderd van de disco-avonturen van Freddie en de rock van Queen.

Ik ben blij dat ik de gok gewaagd heb en deze toch maar uiteindelijk heb gekocht. Vooroordelen zitten je vaker in de weg dan dat ze je helpen. Niet dat ik direct een opera-fan ben geworden.