De Bende van Baflo Bill - De Bende van Baflo Bill (1992)

Roots / Rock
Label: Paplabel

1. Oadrie Verdorie (3:01)
  2. Assen (2:48)
  3. Eppo Bos (4:47)
  4. Debiliothecaris (2:55)
  5. Raaisfolders (2:53)
  6. Binnenlands Destilleerd (3:30)
  7. De Buren (3:01)
  8. Goed Jaar voor de Dozen (3:37)
  9. Deux Cheveaux (1:54)
  10. Termunterzielstraand (2:09)
  11. Cafetaria Torremolinos (4:46)
  12. Twijde Hoogholtsterbaalkje (4:29)
  13. Koe Kou Kolle (3:13)
  14. Victoria (2:26)
avatar van lebowski
Dit is zowaar uitstekende muziek van mijn stadsgenoten, met de rollende groove van Termunterzielstrand, de hilarische old school van Eppo Bos, de fraaie dorpsode Twijde Hoogholsterbaalkje en het goed getroffen Raaisfolders:

vroag een Grunneger boer, net geliek vee of baauw
woar goan joe dit joar mit vekaanzie noar tou
din zeg e: k heb te drok of ik heb t nait zo dik
moar belangriekste reden dij joe heuren denk ik
is dat prachtige Grunneger laand dus wat mout
ik as boer op vekaanzie want ik heb t hier ja goud

as vekaanziebestemming zo ain moal in t joar
is Middellandse Zee nog net nait zo roar
moar as ik den bie ons over Waddenzee stoar
of op fietse deur n gele zee koolzoadvelden voar
of an t snouken bin an t Westerwietwerdermoar
den denk ik bie miezulf: kloar

de gemiddelde Grunneger wil gain gezoes
dij komt echt nait mit drij, vaaier kilo folders in hoes
sloager oet Stainstilstroade scheurt noar t Schildmeer
en zet bie Boei 12 - hup! zien caravan neer
ietsmoaker oet Stad moakt het ook nait te dol
stait elk joar mit zien tent even veurbie Potjewol

al bin ik vergruid mit het Kolle Gat
Grand Canyon liekt mie ook wel wat
k bin in Zuud Frankriek en op Corsica west
en k heb mie best vernuverd in Zuud Engeland lest
moar d'allermooiste tocht dij ik ooit ondernam
was op t fietske van Stad noar Waarffum over Onderdendam

Meesterlijk . Vertaling opvraagbaar 4*

avatar van nlkink
De fraaie eerste CD van de Bende van Baflo Bill alias Peter de Haan, Frank den Hollander en Alina Kiers. In feite Pe Daalemmer en Rooie Rinus uitgebreid met een goeie zangeres. Het laatste nummer was zelfs al eens in een andere versie verschenen als Grunneger Kinks single onder de vlag van Pe Daalemmer en Rooie Rinus.

avatar van j-do
Cafetaria Torremolinos vind ik echt briljant. Peter de Haan en Frank den Hollander krijgen het op ingenieuze wijze voor elkaar om Gronings dialect (en Nederlands) Spaans te laten klinken. Uiteraard helpen de Spaanse leenwoorden en het arrangement daar ook een handje bij. Het origineel is overigens van Marino Perez en heet Como Tu Ninguna. Eindelijk gevonden, handig dat Discogs (opzoeken originele componist) en Spotify

Voor de rest ook een puike cd met een paar lekkere rockers van Peter, een echte smartlap (Goed jaar voor de dozen) van Frank en nog wat andere lekkere ingredienten. Mosterookmosterdop?