Sophia - The Infinite Circle (1998)

Label: The Flower Shop

8. Within Without (6:22)
  9. The River Song (4:50)
  10. Reprise (1:37)
avatar van SirNoodle
Vreemd genoeg staat hier nog geen enkel bericht. Album zit mooi in de lijn van zijn voorganger fixed water, al is er hier al wat meer ruimte voor wat noise & heftigere toestanden

Kid A(cid)
Do you really think that I never loved you? Every Day is prachtig en ik moet dit album ook maar eens kopen.

khonnor
River Song!!!!

geniaal, howel de live versie nog stukken beter is

Geniale plaat, wie had gedacht na het verscheiden van Jimmy Fernandez (de bassist van the God Machine). De woede is hier anders, inderdaad iets heftiger dan Fixed Water maar van een ongeevenaarde klasse, maar goed ik ben bevooroordeeld als God Machine fan.

PS: Zo jammer dat de eerste twee platen niet te krijgen zijn op vinyl, zijn er zo weinig van geperst (nog minder dan die van the God Machine die al heel moeilijk te vonden waren)

avatar van Leeds
Ik zal hier kort over zijn. Een werkelijk meesterwerk dat in het verlengde ligt van The God Machine. Schitterende plaat!

avatar van Niek
Met Directionless begint het goed, maar daarna wordt het me snel vervelend met Everyday als dieptepunt. Wat een naar zeurderig gezang, nietszeggende muziek en eindeloze herhaling van inspiratieloze teksten. Nee, niet mijn kopje thee dit.

avatar van rushanne
Ik vind The God Machine al geweldig, maar met dit meesterwerk van Sophia heb ik regelmatig het kippenvel driedubbel dik op mijn lijf. Wat een emotie, wat een geweldige muziek/teksten.

avatar van milesdavisjr
Met Sophia maakte Proper-Sheppard inderdaad een fraaie doorstart. De beste man heeft gewoon een goed gevoel voor melodie, opbouw en arrangeren.
Desalniettemin heeft Robin mij nooit volledig weten te overtuigen in deze setting, ik mis de intensiteit, de spanning en afwisseling van zijn werk met The God Machine.
The Infinite Circle is fraai maar ligt wat mij betreft niet in het verlengde van zijn eerste band.

avatar van itchy
Perfecte soundtrack bij een mistige dag in januari. Prachtig en wreed.