Red Temple Spirits - Dancing to Restore an Eclipsed Moon (1988)

Label: Nate Starkman

1. Exorcism / Waiting for the Sun (7:05)
  2. Liquid Temple (5:45)
  3. Dark Spirits (4:24)
  4. Bear Cave (4:20)
  5. Dreamings Ending (4:53)
  6. Electric Flowers (5:11)
  7. Moonlight (5:39)
  8. Where Merln Played (6:01)
  9. Nile Song (3:26)
  10. Lost in Dreaming (4:55)
  11. Light of Christ / This Hollow Ground (13:39)
JonnieBrasco
Atmosferisch rock-album met relatief eenvoudige doch pakkende songs. Liggen Britse bands als the Chameleons en Echo & the Bunnymen (begin jaren '80 periode) je een beetje, dan dit album uit Los Angeles ongetwijfeld ook. Lekkere drums, mooie slepende gitaren. Zoals de bandnaam en titels al doen verklappen, heeft het album een psychedelische inslag, instrumenten en samples der Indianen worden gebruikt om de rock-basis met meer glans en betovering af te werken.

avatar van bonothecat
Uit cd's die aandacht verdienen. Een erg aangenaam sferische plaat. Het doet mij op sommige momenten denken aan Joy Division of the editors. 3,5*

Effenaf schitterende muziek. Er zit gewoon geen enkel zwak moment tussen. Ik las dat deze gasten opnieuw bezig zouden zijn met nieuwe opnames (hoewel, dat dateert al van 2007, dus het begint wel lang te duren...), ik mag hopen dat het er alsnog van komt. Deze muziek laat je niet makkelijk meer los, een bezwerende zang, prachtig gespeeld.