I Am Oak / The Black Atlantic - Black Oak (2014)

Pop / Folk
Label: Snowstar

1. The Black Atlantic - Fracture (3:10)
  2. The Black Atlantic - Rove (3:43)

met I Am Oak

3. The Black Atlantic - Curt (1:37)
  4. I Am Oak - How Long (3:20)
  5. I Am Oak - Thaw (3:54)

met The Black Atlantic

6. I Am Oak - Reverence for Fallen Trees (2:41)
avatar van Ducoz
Kijk eens, wat een mooie split!
Mooie hoes ook !

Het eerste nummer vind ik erg mooi, daarna verdwijnt alles een beetje naar de achtergrond.
Zo komen er ook wat instrumentale nummers op deze EP naar voren en daar moeten deze twee bands het gewoon niet van hebben (op instrumentaal gebied steken ze niet boven de rest uit).

avatar van GothicBowie
Een kleine introductie: The Black Atlantic en I Am Oak zijn beide afkomstig uit Nederland. Al jaren zijn ze eigenlijk fan van elkaar, het is dus niet verwonderlijk dat deze samenwerking tot stand kwam. Op deze Split -EP Black Oak staan zes nummers, die een mooi overzicht geven van waar beide bands voor staan. The Black Atlantic is het project rond singer-songwriter Geert van der Velde. De band bracht ondertussen een debuut album op de markt, Reverence for Fallen Trees (2009) en twee EP's Darkling, I Listen (2012) en Enshrine (2013 ). I Am Oak is dan weer de band rond een andere singer-songwriter uit Nederland : Thijs Kuijken. Ook zei brachten enkele albums op de markt: Sou Ka EP(2008), On Claws (2010), Oasem (2011), Nowhere Or Tammensaari (2012) en heel recent ook een nieuw album Ols Songd. De muziek, en manier waarop ze die brengen, ligt bij beide artiesten enorm in dezelfde lijn. Een gedroomde samenwerking dus. Wij legden het split album Black Oak onder de loep.
lees meer :
I Am Oak & The Black Atlantic - Black Oak - Snoozecontrol.be

avatar van B-records
Deze toffe samenwerking nu ook live, en wel bij PopUp 010 in Rotterdam op 30 mei aanstaande (tevens Douglas Dare op de bil).

Vierde Editie PopUp 010 (ZigZag City) | PopUp 010 - popup010.com