Crazy Horse - Left for Dead (1989)

Label: Reprise

1. Left for Dead (4:20)
  2. Child of War (3:35)
  3. You and I (2:45)
  4. Mountain Man (3:06)
  5. I Could Never Lose Your Love (5:09)
  6. In the Middle (4:56)
  7. If I Ever Do (3:12)
  8. World of Love (4:30)
  9. Show a Little Faith (4:48)
avatar van c-moon
Schitterend album van een schitterende band, die helaas te weinig bekend staat als band, maar meer als begeleidings band van Neil Young, waar ze natuurlijk schitterend werk voor verrichten, maar ook zonder Young doen ze mooi dingen!!!

Getuige ook deze "Left For Dead"!

Ik vind dit juist hun minste album.

Erg conventionele hardrock. Vaak ver verwijderd van het geluid dat Crazy Horse had.

Ik moet hierbij altijd denken aan V-Rock van GTA Vice City. Quiet Riot, Love Fist, Twisted Sister, etc. Allemaal bands die artistiek niet zo veel te zeggen hebben. Crazy Horse heeft hier ook precies zo'n zanger.

Weer een andere line-up, en wel hun minste.

''You'll never be an opera star'' en ''tin soldiers and nixon'' passeren de revue in de teksten, maar er is niemand die daar intrapt natuurlijk.

De albumtitel slaat natuurlijk op hoe de band door Neil Young werd behandeld.

Het valt me nu trouwens op dat er op de achterkant van het cd-doosje negen nummers staan en op de cd zelf maar acht. Hebben anderen dat ook?

Geweldig Hardrock album, Crazy Horse doet een Bachman Turner Overdrive