Filter - Title of Record (1999)

Label: Warner Bros.

1. Sand (0:36)
  2. Welcome to the Fold (7:40)
  3. Captain Bligh (5:12)
  4. It's Gonna Kill Me (5:04)
  5. The Best Things (4:26)
  6. Take a Picture (6:03)
  7. Skinny (5:43)
  8. I Will Lead You (3:23)
  9. Cancer (6:39)
  10. I'm Not the Only One (5:49)
  11. Miss Blue (5:36)
avatar van HammerHead
Beste album van filter. Welcome to The Fold en Cancer: geweldige nummers.

avatar van starbright boy
Voor mij juist de cd waarmee ik afknapte op Filter. Het debuut vond ik goed.

Ik vind het debuut ook beter, maar deze plaat vind ik ook nog goed. Ik knapte af op Filter door het stomme pro-Amerikaanse gewauwel van Richard Patrick in de Oor, een paar jaar geleden.

avatar van Flipman
Duidelijk een commerciëler album. Alles welbeschouwd is het nooit beter geworden dan "Short Bus."

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Met Welcome to the fold en Captain Bleigh heeft deze plaat een van de energiekste openingen die ik in dit genre ken. Naar het eind toe vind ik het wat veel van het goede worden. Ik zie dat ik hem nu op 4* heb staan, dat is misschien wat overdreven, maak er 3½* van.

avatar van ToetnL
Leukste nummer van het album: Take a picture...begrijp niet wat zo'n gaaf nummer op dit album te zoeken heeft.

Nummer is totaal niet als de overige nummers

avatar van musicfriek
Nee, heb toen naar aanleiding van die single dit album in de winkel geluisterd en de rest is verre van die single. Ik vond het eerlijk gezegd maar een bak lawaai. Maar goed, ik zit ook niet in dat genre verder (wat ik ook niet van plan ben).

avatar van Flipman
Hoewel en moi nummer is "Take A Picture echt een pop-nummer. Ik zeg nu al voor de derde keer dat "Short Bus" het beste is wat deze band te bieden heeft, maar dat IS ook gewoon zo; de laatste twee albums zijn mee rop de commercie gericht, "Short Bus" was meer underground, zeg maar.

avatar van Jazper
Flipman schreef:

Tja, als jij het zegt...

'en moi'= een mooi

Ja, nee, natuurlijk kan een ander daar anders over denken, Jazper. Smaken verschillen. Achteraf vind ik de laatste twee albums TE commercieel.

Ik ben het wel met je eens hoor. Hierop staan nog wel wat aardige nummers, maar als album vond ik de eerste ook een stuk beter. Maar ik moet ook wel weer zeggen dat ik eigenlijk nooit meer naar dit soort albums luister...

avatar van Flipman
Nee, maar ik denk wel dat ik binnenkort weer eens naar "Short Bus" ga luisteren. Als geheel komt dit album gewoonweg niet helemaal uit de verf, zijn opvolger weer wel. Maar dat geheel is ook nog steeds niet het niveau van hun debuutalbum.

khonnor
Heerlijke humo recensie over deze plaat. 'nough said

In 1995 complimenteerde Filter de genaamde Kurt Donald Cobain via “Hey Man Nice Shot” uitgebreid met zijn schutterskwaliteiten. Zelf blijken ze minder goed te kunnen mikken: “Title Of Record”schreeuwt en kraakt en piept en schurkt zich af en toe zelfs tegen ons gemoed aan, maar slaagt er nergens in ons te raken. In een wanhopige poging zelfs ook maar een schampschot op te vangen, hebben we onze mening na iedere song weer op nul geijkt en volop gepoogd het voorgaande te vergeten, maar onze inspanningen bleken vergeefs: Filter is Nine Inch Nails zonder pijn, Tool zonder spanning en Marilyn Manson zonder humor, oftewel kut mét peren.

avatar van kaztor
Het is maar net wat je ervan vind. NIN heeft me nooiit echt kunnen overtuigen en Marilyn Manson is helemaal m'n ding niet. Dit valt dus weer wel...

avatar van gherdt
Die knettert er nog lekker in nadat ik 'm jarenlang niet hoorde. Vroeger wel helemaal grijsgedraaid, wat een monsterlijke gitaren en geweldige liedjes. Nog steeds!

avatar van Mindshifter
Hun beste album. De vaak schaamteloos kinderachtige lyrics worden goed gemaakt door vet gitaarwerk en modderzware drums. *4,5.

avatar van trebremmit
Apart dat dit hoger scoort dan het debuut, op RYM ook al. Ik vind ze hier veel te gelikt klinken, alleen The Best Things vind ik wel een lekker nummer.

avatar van WesleyX16
Ik heb deze CD ook nog. Maar ik vond hem wel een stuk minder dan het debuut.

Misschien is het debuut te hard voor de gemiddelde luisteraar. En wat ik hier veel hoor. Dat dit album "gelikter" is. Dat zullen wel de voornaamste redenen zijn dat dit album beter scoort. Geef mij maar een ongepolijste versie van Filter. Lekker hard, bruut en moddervet.

khonnor schreef:
Heerlijke humo recensie over deze plaat. 'nough said

Late reactie, maar hier zit Humo toch fout. Het nummer stamt al uit 1991 toen Kurt Cobain nog springlevend was en gaat over een Republikeinse senator die verdacht werd van fraude en live op tv zelfmoord pleegde tijdens een persconferentie . Zie ook R. Budd Dwyer - Wikipedia - en.wikipedia.org voor dit lugubere verhaal.

avatar van voskat
Ik kom na een kwart eeuw toch akelig vaak terug bij dit album, en niet alleen om Take A Picture.
Welcome To The Fold en Cancer zijn