menu

Salt Tank - Science & Nature (1996)

mijn stem
3,62 (4)
4 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Electronic
Label: Internal

  1. Into the Light of the Shining Path (7:04)
  2. Olympic 638 (6:36)
  3. Eugina (Pacific Diva) (10:22)
  4. Taj (7:44)
  5. Gaza Strip (8:47)
  6. Isabella's Dream (6:26)
  7. Pi (7:47)
  8. Swell (Eden) (7:18)
  9. Final Charge (D. Up) (11:11)
totale tijdsduur: 1:13:15
zoeken in:
Sietse
Klassieke ambient techno, voorloper van trance en meer van dat soort dingen. Staan enkele hele mooie nummers op, maar ook enkele die het geheel echt ver naar beneden halen. 3 voor de leuk.

avatar van Onderhond
voorloper van trance

Voor een plaat uit 1996

Sietse
de nummers die erop staan zijn wat ouder. Dit is een compilatie van EP's ofzo...de oudste dingen zijn uit begin jaren 90 als ik me niet vergis...zal het zo ff checken.

Sietse
Final Charge is uit '91, dus das behoorlijk oud.

Sietse
het is trouwens wel allemaal iets relaxter dan trance, geen stevige dansbeats maar wel het gebruik van geluiden die je later terug hoord in trance (met name de wat oudere trance)

avatar van RogerV
5,0
Ronduit prachtige trance van een bijna vergeten groep die veel meer credit verdient voor hun bijdragen aan de trance Het album is een verzameling van tracks die Salt Tank gedurende de jaren 90 maakte. Sommigen dateren al van de periode 1991-1994.

De muziek is warm, melodieus en heeft die onmiskenbare balearische sfeer. Wat me vooral bevalt is de redelijk ongepolijste sound die het zo nu en dan heeft. Dit is heerlijk als je in de auto op een broeierige zomermiddag rondrijd. Het maakt ook melancholisch naar vervolgen zomers.

Mijn favoriet is wel de track Taj. Een mooie opzwepende melodie heeft die.

Gast
geplaatst: vandaag om 18:45 uur

geplaatst: vandaag om 18:45 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.