Animals as Leaders - The Joy of Motion (2014)

Label: Sumerian

1. Ka$cade (5:23)
  2. Lippincott (4:20)
  3. Air Chrysalis (4:58)
  4. Another Year (3:49)
  5. Physical Education (4:38)
  6. Tooth and Claw (4:20)
  7. Crescent (4:23)
  8. The Future That Awaited Me (4:30)
  9. Para Mexer (4:27)
  10. The Woven Web (4:03)
  11. Mind = Spun (4:32)
  12. Nephele (4:21)
avatar van Don Cappuccino
Inmiddels twee keer gehoord en het is in ieder geval een goede opvolger van Weightless, voor de rest kan ik er nog niet zo veel over zeggen. Het geluid is een stuk voller en ik hoor meer jazz/fusioninvloeden, Tosin Abasi gaat weer vloeiend over de gitaarhals terwijl Javier Reyes moddervette gitaarriffs neerlegt en Matt Gartska de drumpartijen van AAL naar een hoger niveau heeft gebracht.

avatar van MindkillerNL
Vandaag pre-order binnen gekregen en net de eerste en gelijk tweede luisterbeurt gegeven. Een mooie plaat, iets minder focus op hard en meer op diversiteit en dan met name jazz/fusion invloeden inderdaad. Dat bevalt me prima! Tegenover "Weightless" is dit album een stuk warmer. Progheads kunnen zich hier weer prima mee vermaken, gegarandeerd.

avatar van Don Cappuccino
Lees mijn recensie van The Joy of Motion op Zware Metalen.

Ten tijde van het schrijven van deze recensie is bekend dat The Joy of Motion maar liefst de 23e positie in de Amerikaanse albumlijsten heeft behaald! Posities in de hitlijsten zeggen ons niet heel veel, toch is het opvallend dat een instrumentale metalband zo'n grote groep fans heeft. Tosin Abasi wordt inmiddels terecht gezien als een moderne gitaarheld en de band zet live een show neer waar je U tegen zegt. Deze derde plaat is duidelijk weer een stap verder...

avatar van Fake_world
Geweldig plaatje! Zomers, ontspannend en zo heerlijk ongedwongen.
Tot nu toe de beste release van het jaar in mijn ogen.
Benieuwd hoe hij gaat groeien de komende dagen

avatar van andnino
Ik heb me toch maar weer aan Animals as Leaders gewaagd. De eerste plaat vond ik goede momenten hebben, maar in zijn algemeenheid wat saai. De tweede heb ik nooit geluisterd.

Hoewel deze plaat over de breedte iets beter is dan het debuut, vind ik het nog steeds moeilijk echt een rode lijn te ontdekken, en echte topsongs als CAFO staan er wat mij betreft ook niet op. Dit maakt The Joy of Motion meer een metalplaat voor de achtergrond, hoe goed er ook gemusiceerd wordt. De écht goede song ontbreekt nog.

avatar van Juul1998B
Wat klinkt physical education lekker zeg. Een soort progressive rock meets groove. Deze komt snel aan de beurt!