Armored Saint - Nod to the Old School (2001)

Label: Metal Blade

1. Real Swagger (4:20)
  2. Unstable (4:48)
  3. March of the Saint [New Version] (3:56)
  4. Day of the Eagle (5:33)
  5. Never Satisfied (4:35)
  6. Tainted Past [Acoustic] (3:14)
  7. After Me, the Flood [Live] (5:13)
  8. Creepy Feelings [Live] (4:55)
  9. Lesson Well Learned (2:52)
  10. False Alram (4:03)
  11. On the Way (4:43)
  12. Stricken by Fate (3:28)
  13. Reign of Fire [Demo] * (4:14)
  14. Betty '79 [Demo] (0:54)
  15. People [Demo] (4:08)
  16. Get Lost [Demo] (3:41)
  17. Nothing Between the Ears [Demo] * (4:14)
  18. Pirates [Demo] * (3:09)
  19. You Can Run but You Can't Hide * (3:03)
  20. Tongue and Cheek * (4:14)
  21. Medieval Nightmares [Demo] * (7:27)
avatar van B.Robertson
Verdienstelijke verzamel cd van Armored saint. Bevat nieuwe songs, Covers, live opnamen, Hun debuut EP en de laatste demo's met Dave Prichard. March of the saint en Tainted past zijn opnieuw opgenomen. De twee nieuwe nummers liggen in het verlengde van Revelation, hun eerste sinds Symbol of salvation. Na deze plaat ging Bush bij Anthrax de vocalen verzorgen. Onlangs heeft Armored Saint weer een nieuwe cd opgenomen getiteld La Raza. Deze band zet op Nod to the old school een degelijk stuk metal neer. De Priest cover Never satisfied is knap uitgevoerd. Day of the eagle van Robin Trower is minder geschikt. De voormalig Procol Harum gitarist Robin Trower was nogal vol van Jimi Hendrix en dat hoor je soms in zijn songs terug. Ga daar nou geen metalversie van maken. Hoogtepunt is de 1983 EP en Tainted past.

avatar van Edwynn
Leuk hebbedingetje inderdaad. Ook met leuk spul uit de Symbol Of Salvation-periode. Pirates bijvoorbeeld. Te gekke track.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Voor de eventuele aankopers van deze plaat loont het moeite om eerst even de Wiki-link aan te klikken want er bestaan meerdere versies van deze verzamelaar. Deze week plofte de Metal Blade versie op mijn deurmat met achttien nummers. In principe moet die tracklist hier staan.

avatar van milesdavisjr
Een allegaartje van 'The Saints' met een aantal leuke uitvoeringen van al bestaande (live) nummers van de heren, covers en outtakes. De live uitvoeringen van Creepy Feelings en After Me, the Flood zijn lekker energiek. Dat kan niet gezegd worden van Tainted Past, op Symbol vind ik het een prima nummer hier klinkt het zeurderig en heeft Bush zelfs moeite om het nummer een goede draai te geven. Interessanter zijn de demo's, het felle Get Lost, de lekkere groove van Tongue & Cheek en het heerlijke Medieval Nightmares zijn uitstekende songs. Deze demoversies knallen uit je speakers. In tegenstelling tot vele andere soortgelijke verzamelaars of van bands is dit een met zorg samengestelde compilatie waar is gekozen voor een gevarieerde songkeuze.