A Means to an End: The Music of Joy Division (1995)

Label: Virgin

1. Girls Against Boys - She's Lost Control (3:29)
  2. Honeymoon Stitch - Day of the Lords (4:55)
  3. Moby - New Dawn Fades (5:34)
  4. Low - Transmission (6:12)
  5. Codeine - Atmosphere (4:50)
  6. Further - Insight (3:55)
  7. Stanton-Miranda - Love Will Tear Us Apart (3:58)
  8. Starchildren - Isolation (3:49)
  9. Kendra Smith - Heart and Soul (6:08)
  10. Versus - Twenty Four Hours (4:26)
  11. Desert Storm - Warsaw (4:04)
  12. godheadSilo - They Walked in Line (2:24)
  13. Face to Face - Interzone (2:31)
  14. Tortoise - As You Said (4:22)
Ondanks dat met het verschijnen van de film Control Joy Division weer in de schijnwerpers kwam te staan; heeft men deze mooie ode aan Joy Division nog niet echt ontdekt.

De bijdrages blijven over het algemeen wel dicht bij het orgineel. Honeymoon Stitch bestaat onder andere uit leden van Red Hot Chili Peppers ten tijden van One Hot Minute (Chad Smith & Dave Navarro), en Starchildren is een project van Billy Corgan (Smashing Pumpkins). Moby is met New Dawn Fades het absolute hoogtepunt van dit album.

avatar van Castle
Ik deel je mening compleet, een juweel van een album.
Titel tribute echt waard

avatar van c-moon
Goh.. hier moet ik toch eens achteraan gaan.. ziet er meer dan interessant uit...

avatar van Castle
Is ook geen miskoop

Op Moby's "Feeling so real "cd single stond deze New dawn fades al als "b-kant".
Kendra Smith's "Heart and Soul" is ook schitterend.
Gewoon shoppen en luisteren.

Zo bijzonder vond ik hem nou ook weer niet, eerlijk gezegd. De cover van Isolation door Starchildren (Smashing Pumpkins' Billy Corgan en James Iha samen) is nog een van de betere.

avatar van Chameleon Day
Toch wel een wisselvallige plaat. Staan mooie dingen op (o.a. track 1, 2, 3 en 9), maar ook zeer matige tot slechte covers (o.a. track 11, 12 en 14).

Al met al een matig tot redelijk album: 3*.

khonnor
zeer wisselvallig plaatje indeed, maar bevat met de covers van low, codeine, kendra smith en tortoise wel een paar duizelingwekkend mooie hommages.

moby's versie van new dawn is echter een aanfluiting.

khonnor schreef:
moby's versie van new dawn is echter een aanfluiting.

deric raven schreef:
Moby is met New Dawn Fades het absolute hoogtepunt van dit album.

Hoe verschillend zijn de meningen weer. Ik vind het geen hoogtepunt, maar wel een geslaagde cover.

avatar van Slowgaze
'She's Lost Control' door Girls Against Boys

avatar van Chameleon Day
Die is zeker fijn! 'Day of the Lords' door Honeymoon Stitch is ook genietbaar. Evenals Moby's versie van 'New Dawn Fades' en Kendra Smith's 'Heart & Soul'.

avatar van pygmydanny
Ik vind de versie van Love Will Tear Us Apart hierop heel erg geslaagd.