The Motions - Electric Baby (1969)

Label: Decca

1. It's Alright (3:34)
  2. Wedding of the Hundred Brides (2:25)
  3. What's Your Name (1:05)
  4. Illusions (3:38)
  5. Looking in My Eyes (5:35)
  6. Freedom (2:56)
  7. Electric Baby (1:45)
  8. As Long as I Have You (4:05)
  9. Eliza (3:36)
  10. Slow Motion (6:44)
  11. Little Boys Life (1:48)
  12. Shilly, Shally (4:34)
  13. Hey Everybody (2:41)
  14. Chicks (2:27)
Pieter Paal
Hoewel hun vorige album mijn favoriet is, valt hier op hun eerste Decca-album wederom veel te genieten.
The Motions en Rudy Bennett hadden het jaar daarvoor al een paar singles uitgebracht voor dat label en nu was het tijd voor een heel album.
Met 'Freedom' behaalden ze zelfs de Amerikaanse hitlijsten en ze hebben daar ook opgetreden.
Op enkele nummer wordt een beetje de lolbroek uitgehangen ('What's your name' en 'Little boy's life').
'Hey everybody' is ook wel een grappig nummer, maar zoiets is ook al gedaan door Aphrodite's Child. 'Illusion' is met dat opwinden van een speeldoosje best wel leuk bedacht.
Het bloedmooie 'Eliza' is een van de topstukken van dit album, dat helaas (voor zover ik weet) nog niet op cd verkrijgbaar is. Zo gaat er toch weer iets van onze popcultuur verloren.

Pieter Paal
Pieter Paal schreef:
'Illusion' is met dat opwinden van een speeldoosje best wel leuk bedacht.

Bij het herbeluisteren van 'Mr. Fantasy' van Traffic realiseer ik me dat het opwinden van dat speeldoosje ook al eens gedaan is op 'House for everyone' van dat album. Desondanks blijft 'Illusion' een gaaf nummer.

avatar van Slowgaze
Hmm... Over gelezen in een boek over de jaren 60-muziek in Nederland. Klimt interessant, intelligente titels zo te zien!

"Chicks" is echt een wereldnummer!!!

Na dit album kwam in 1971 nog de LP "Sensation" uit.

Mooiste Motionsalbum met veel sterke songs. Mijn favorieten zijn As long as I have you, het instrumentale Slow Motion en het sfeervolle Looking in my eyes, met heerlijke saxsolo van helaas overleden Jan Venik. Ook pima (zang)bijdragen van toetsenist Bobby Green kleuren deze plaat.