Manuëla Kemp - Slapeloze Nachten (2000)

Label: CNR

1. Slapeloze Nachten (4:05)
  2. Geef Je Hand (3:05)
  3. Wat Ik Zeg (4:53)
  4. Spelbreker (4:29)
  5. Het Staartje van de Fles (4:15)
  6. Kom Hier (4:08)
  7. Doden Met Verlof (3:43)
  8. Tijd (5:05)
  9. Kijk in Mijn Ogen (4:44)
  10. Koud (4:04)
  11. De Prins (3:00)
  12. Kat in de Nacht (3:31)
  13. Sterren (3:06)
avatar van webwords
"Kom Hier" is een prachtige chanson geschreven door Jack Poels van Rowwen Heze. De rest van het album ken ik niet, maar dat nummer bezorgt me toch een brok in de keel.

avatar van webwords
U bedoelt?

Rudiger weet misschien niet dat Manuela Kemp al zangeres was, voordat zij voor de TV ging werken...

avatar van Kos
Kos
Slapeloze nachten heeft ze genoeg gehad. .

avatar van FunkStar
Mooi album. Uitschieters zijn Kom Hier, Doden Met Verlof, Koud en het titelnummer! Doen ook veel bekende mensen aan mee zoals Frank Boeyen en Fredique Spigt!

Jammer dat het album zo geflopt is! Nu is het album ook erg moeiljk te krijgen..

avatar van Angelo
Ik vind het zo jammer dat weinig mensen weten dat Manuela Kemp een plaat heeft gemaakt. Gezien het feit dat dit album alweer dateert uit 2000 kan ik niet het album niet anders dan ‘tijdloos’ noemen. De arrangementen zijn van hoogwaardig niveau en veel teksten zijn werkelijk prachtig. Als ik een top 5 samen moet samenstellen met beste Nederlandse albums ooit, dan komt deze daar zeker in. Hij verveelt totaal niet.

Beste nummers van de CD (in willekeurige volgorde):

- Slapeloze nachten
- Sterren
- Wat ik zeg
- Kom hier
-Tijd (duet met Frank Boeijen)
- Het staartje van de fles (Lovin’ whiskey)
- Doden met verlof
- Geef je hand
- Kijk in mijn ogen
- Spelbreker

Oké, ik sla door. Laat ik het dan anders zeggen, de enige nummers die ik wat minder vind zijn ‘De prins’, ‘Kat in de nacht’ en ‘Koud’. Al met al een van de mooiste Nederlandstalige CD’s ooit met prachtige chanson invloeden. Jammer dat ‘ie geflopt is, want wat is dit een meesterwerk. Maar ach, ’t begint in begrip te worden door de jaren heen dat de beste albums vaak on(der)gewaardeerd worden.

avatar van Serge
Nou, ik vind dit dus niks. Manuela Kemp vind ik op zich wel oké, maar dit album valt bij mij niet in de smaak.

Stem past goed bij het ijzersterke songmateriaal

avatar van Premonition
Pjottr schreef:
Stem past goed bij het ijzersterke songmateriaal

Mmm, slecht wordt het nergens, maar ijzersterk songmateriaal hoor ik ook niet.
Ergens in de jaren tachtig wel eens live gezien in een kroeg met de meidengroep waar ze toen deel van uit maakte. Qua uiterlijk en uitstraling viel ze toen wel op, qua stem geen idee.
"Je vrijt wel, maar zweet niet" Hilarische regel, doelt dat op vriendje van toen Jeroen Pauw?

.....weer eens geluisterd, blijft mooi gezongen, Manuëla R.I.P.....