Radius & Helena - Fangs (2013)

1 stem

Canada
Uitgebracht in eigen beheer

1. The Astronaut (3:33)
  2. Anne5 (4:02)
  3. Mexican Wrestlers (4:46)
  4. Science Fiction (5:16)
  5. What Gets in the Way of Trust (6:28)
  6. The Wizard of Linn (4:43)
  7. No Combat (5:39)
  8. Blood Magic (5:03)
  9. Luck Against the Clock (4:27)
  10. Last Dungeon (4:38)
  11. Fangs (12:51)
avatar van Svendra
De laatste tijd is mijn interesse voor postrock in de stijl van Radiohead een beetje ingezakt, maar dit album maakt me in een keer klaarwakker. Met dank aan Papartis die een nummer van deze band heeft genomineerd in de alternatieve-152.

Radius & Helena, een vijfmansformatie uit Toronto, is overigens geen Radioheadkloon. De band noemt die naam niet eens als inspiratiebron, wel bijvoorbeeld Sonic Youth, The Knife en Pink Floyd. Maar je kunt er moeilijk omheen dat beide frontzangers op Thom Yorke lijken.

Op Fangs is zo ongeveer elk nummer anders. Het eerste hoogtepunt is Mexican Wrestlers, met die grimmige wending halverwege. Even spannend is Science Fiction, met indrukwekkend gitaarwerk. Meer catchy zijn The Wizard of Linn (met een vette saxofoon) en Blood Magic. En als klap op de vuurpijl het epische Fangs. Aanrader, dit album is echt heel goed.