Quarles van Ufford - Aurakramp (2005)

Rock / Metal
Label: Narrominded

1. De Lachende Aardappel (4:53)
  2. Mijn Bevroren Paard en Ik Komen Naar Je Toe Deze Zomer (6:56)
  3. Vet, Licht Geraakt, Platzak en Onverkiesbaar (4:08)
  4. Hoe Ik Voorkwam in de Beste Families (6:30)
  5. Draadjesvlees, Gaat Ie Dat Zeggen (3:55)
  6. Alles Jeukt en Ik Heb Honger (7:12)
  7. Koning van de Archiefvernietiging (2:40)
  8. Roderick en Zijn Dikke Reet (3:56)
Fantastische plaat. Strakke instrumentale mathrock. En nog te
downloaden ook. Een soort instrumentale variant van een kruising tussen Tool, Slint. Aanrader!

avatar van lebowski
Mathrock heet dit dus, begrijp ik.

Riffgedomineerd, waarbij de riffs en ritmes tot in mathematische perfectie worden gespeeld, lees ik.

Een lijst maffe - melige - titels, zie ik.

Een bak zware georganiseerde herrie, hoor ik.

Wat kom je op MuMe toch prettige verrassingen tegen 4*

avatar van Jazper
Hun plaat ervoor, toen ze nog 'Morbide eenheid' heetten is er ook te downloaden. Slechts 4 nummertjes, maar toch ook geen onaangename luisterbezigheid.

Sietse
ik heb dit al een hele tijd op de pc staan, eigenlijk al sinds uitkomen...sta op de mailinglist van het label, maar heb het nog nooit gehoord....mathrock, moeten we dan maar eens proberen, kan dat meestal wel waarderen...ben benieuwd, want ben niet echt kapot sommige releases op narrominded...vaak leuk geprobeerd, maar volgende keer wat beter uitwerken die ideeen.

Maar goed, dus later meer over deze...

Sietse
de eerste 4 nummers geven me al een vrij duidelijk beeld. Voor mensen die al wat meer mathrock kennen zoals Don Caballero, The Jesus Lizard of June of 44 zullen dit best kunnen waarderen. Al is het wel meteen duidelijk dat het hier niet aan kan tippen. De power, energie en vernuft die deze bands hebben mist toch nog bij deze Nederlanders.

(meer van dit soort muziek horen: http://www.epitonic.com/genre_listings/mathrock.html)

Een cijfer gaat nog komen, als ik hem een paar keer heb gehoord...maar zal niet veel meer worden dan 3 a 3,5 afgaande op wat ik nu heb gehoord...

edit: en de titels vind ik erg flauw. Heel erg gejat van Don Caballero (met titels als: "Delivering the groceries at 138 beats per minute" en "let's face it pal, you didn't need that eye surgery") maar dan toch net niet (het hier boven al genoemde probleem)

Jazper schreef:

Die heb ik gehoord, maar die kon ik echt niet pruimen...heb ik direct weer weg gedaan...dit is dan toch al een heel stuk beter als je het mij vraagt.

en de titels vind ik erg flauw. Heel erg gejat van Don Caballero

Ik heb het idee dat je het bij het luisteren voortdurend vergelijkt met bovengenoemde bands. Maar het kan natuurlijk zijn dat Quarles van Ufford helemaal niet geprobeerd heeft daarop te lijken. Je zou misschien eens moeten luisteren zonder dat referentiekader.

Sietse
ik ben gaan luisteren zonder dat ik aan die bands moest denken (vooraf) terwijl toen ik aan het luisteren was ik toch duidelijk June of 44 terug hoorde.
En je kunt natuurlijk wel zeggen dat ik moet luisteren zonder referentiekader, maar aangezien ik die bands nu eenmaal ken en ik zeker wel vergelijkingen hoor lijkt het me moeilijk omdat dan uit te schakelen. En trouwens zelfs zonder die vergelijking hoor ik nog steeds wel dat het wel ok is, maar zeker ook niet fantastisch.

Wat jij voorstelt, is net zoiets als luisteren naar een coverband en dan maar net alsof doen dat je de originelen nummers niet kent. Dat kan niet en dat doe je dus ook niet.

Misschien zou jij eens naar die artiesten (en dan raad ik met name June of 44 en Don Caballero aan) moeten gaan luisteren, dan snap je precies wat ik bedoel.

avatar van Lying Mouth
Aardig album mist alleen wat dynamiek 3.5*

avatar van Jazper

Grappig, June of 44 ken ik wel en kan ik ook erg waarderen, maar daar heb ik geen moment aan gedacht toen ik QvU luisterde. Don Caballero zal ik eens gaan luisteren.

Volgens mij is het overigens best mogelijk om zonder beoordelende vergelijking naar muziek te luisteren.
Met die coverband heb je natuurlijk gelijk, dan moet je wel. Die zijn tenslotte aan het naapen. En dan wil je weten of ze dat goed doen. Maar daar is hier geen sprake van.

Afijn, dank voor de tip anyway

Sietse
Ik hoop dat je het iets vindt. Is iig erg strakke mathrock, heel erg dynamisch.

avatar van Jazper
Ik draai deze de laatste tijd weer behoorlijk vaak. Ik vind m nog steeds ijzersterk. Don Caballero is me inmiddels ook bekend, goede tip! Dit doet me echter meer. Ik verhoog naar 4,5 *.