Petter - Six Songs EP (2004)

Zweden
Dance / Electronic
Label: Border Community

1. All Together (9:33)
  2. Left Turned (7:03)
  3. Dica Drive (6:03)
  4. Modern Eternity (9:01)
  5. Tonediary (7:53)
  6. My Pretty Guitar (3:32)
oh oh oh, gewoon prachtig. zweeds wonderkind (slechts 21 zo ik spreek thans) zette reeds met ep 'robotfood' mijn hart in vuur en vlam, maar dit...

avatar van T.O.
Opvallende exponent van de Border Community-stal die volgens de media 'neo-trance' maken

Veel fluffy melodietjes, repetitieve acid-bubbels en stuwende baslijnen dus, maar Petter laat er ook nog akoestische gitaar, spaarzame vocalen en pruttelelectronica op los. Vooral "Modern Eternity" is erg mooi.

Aanrader voor mensen die het werk van labelgenoot Nathan Fake kunnen waarderen.

avatar van John Doe
Mooi omschreven. Een erg aangename ontdekking is dit. Modern Eternity stijgt er voor mij ook bovenuit.

avatar van John Doe
De benaming 'neo-trance' zal wel komen door het progressive trance verleden van labelbaas James Holden. In zijn sets van tegenwoordig is echter geen trance meer te bekennen, zo ook op z'n label niet.

Deze maand is een nieuwe Petter uitgekomen op Border Community genaamd Some Polyphony.

Ja, goeie plaat ook

Maar eerlijk gezegd hoor ik die trance-invloeden nog wel terug in de melodieën, sfeer en (af en toe) beats hoor.

de 'echte' trance is enkel nog terug te horen in de 'a break in the clouds', de eerste, bordercommunity plaat, van Holden zelf. de rest van de ep's balanceren perfect op de grenzen van minimal, techno, house, groove, progressive en idm. verder zit er gewoon absurt veel melodie in voor een technocrossover, dus vandaar de titel neo-trance.

De top 70 Neotrancetoppers!

Ik snap zelf trouwens helemaal niets van al die namen, wanneer is iets nu minimal, wanneer techhouse, wanneer neotrance, etc? Ik weet wel dat ik van al die stijlen wel kan genieten, en zeker ook van de dingen die op Border Community uitkomen.

avatar van T.O.
Stijlen worden door elkaar gebruikt door de media, zelfs Booka Shade noemen ze af en toe minimal, terwijl house eigenlijk niet 'maximaler' kan klinken dan hun muziek

(/offtopic)

ze noemen tegenwoordig al snel iets minimal, omdat dat nu al enige tijd superhot is, en als je niet minimal bent, ben je niet superhot. aangezien booka shade door zeer veel mensen als superhot worden ervaren, dan volgt als logische gevolgtrekking dat ze vast ook wel minimal moeten zijn; wat uiteraard 'utter bullcrap' is..