Ginormous - The Endless Procession (2006)

Electronic
Label: Hymen

1. Begin with the End in Mind (5:24)
  2. Byproducts of Stress and Boredom (5:53)
  3. The Endless Procession (5:52)
  4. Noctilucent (4:50)
  5. This Little Robot's Trying to Tell You Something (3:54)
  6. Seek First to Understand (3:18)
  7. Then to Be Understood (4:31)
  8. Gleaming Rows (6:44)
  9. Welcome Vacuum (4:08)
  10. A Mountain People Can Always Climb (5:56)
avatar van Goodfella
En uit het niets is daar zomaar een nieuwe Hymen dubbel-cd. Van een Amerikaanse tekenfilm-animator die het eens over een andere boeg gooit.

De eerste paar nummers klinken erg warm en sfeervol, beetje richting de laatste Flashbulb. Erg natuurlijk electronisch geluid, beetje dof .. verdovend .. best fijn

avatar van Onderhond
Beetje saai ook voor een plaatje van een kleine 2 uur . Best grappige muziek, beetje rustige industrial, maar weinigzeggend en al helemaal niks nieuws. Zeker naar het een toe wordt het allemaal een beetje ploeteren.

Verder helemaal niks slechts over te zeggen. 3.5*

bas
gemastered door gridlock (althans, door Wells)
cd klinkt wel aardig eigenlijk.... Uitnodigend genoeg om vaker te horen in ieder geval!

bas
inmiddels heb ik beide cd's al enige keren beluisterd, en ik denk dat 3,5* wel een mooie waarde is. Het klinkt zeker niet verkeerd, maar parels zitten er niet tussen. De vergelijking die Goodfella met Flashbulb maakt, zie ik niet echt eerlijk gezegd. Al zijn de nummers wel warm te noemen. Ach, smaak.

bas
overigens, de laatste tien nummers komen van de bonus-cd "Our Ancestors' Intense Love Affair", deze zit gratis bij de eerste zoveel verkopen van het album "The Endless Procession" (=de eerste tien tracks). Dus geen alternatieve titel of zo. Die bonus-cd is volgens mij hun vorig materiaal. Het klinkt overigens wel een stuk melodischer dan het album, en verdient al ruim 4* op zich.

Het luistert nogal weg naar een combinatie van Prhizzm en Amon Tobin. Bevalt goed!

DevendraBan
Maar eigenlijk zijn die tien laatste nummers bonusnummers, toch? Die staan op het cd'tje Our Ancestors' Intense Love Affair dat bij de eerste 500 exemplaren zat.
Of kan dat "limited edition"-album niet beter als een apart album worden toegevoegd? (wat het eigenlijk ook is)