Kraantje Pappie - Crane II (2014)

Hip-Hop / Electronic
Label: Noah's Ark

1. Ik Ren Dit (2:56)
  2. Hoe Belangrijk Vind Je Geld (3:55)
  3. Ze Wil Lopen (3:20)
  4. Droom (4:23)
  5. Met Z'n Tweeën (4:03)
  6. In Vorm (Feestie) (3:25)
  7. Onder Water (4:38)
  8. Simpele Zes (3:22)
  9. Feesttent (3:03)

met Jiggy Djé

10. Boze Man (3:18)
  11. Daar Lag Je Dan (4:17)
  12. Mijn Nacht (3:49)
  13. Meenemen of Hier Opeten (4:20)

met Roelie Vuitton, Abbeye en Fiddox

14. Zweet op de Vloer (3:38)
  15. Waar Zijn de Dagen (3:39)
  16. Yippee Kayee * (3:07)
avatar van Slowgaze
'Ik ren dit' is toch wel de mooiste lelijkste hiphopslangvertaling die ik ken. Dit album gaat dan ook een klassieker worden. Voer voor linguïsten.

GCITY050
De previews op itunes gecheckt, zitten wel weer 3-4 neppe tracks tussen. Maar ook een paar fijne beats. Toch ff pre-orderen.

avatar van Arrie
Met Z'n Tweeën Feesttent is ook wel geinig, maar een stuk minder.

FelipeGutiérrez
Dit gaat enorm floppen.

avatar van Rhythm & Poetry
Hoe Belangrijk Vind Je Geld is sowieso die hele hele track voor mij. Mijn god wat belachelijk hard. Heerlijk album van Kraantje Pappie, een van de betere lyricists van Nederland. Hij is niet normaal doeltreffend met zijn (relatief gezien eenvoudige) teksten.

Harco
Slowgaze schreef:

Track vier van dit album is ook een beauty.

avatar van Slowgaze
Ik moest hardop lachen. Dank je, Harq.

avatar van Rudi S
Ja, daar moeten echt enkele leraren van de lokale ROC op de vingers worden getikt.

avatar van Rhythm & Poetry
Haters on the loer. Dit is taalverrijking pur sang.

avatar van Bardt1980
Feesttent is als dorpsbewoner zó herkenbaar! En waarschijnlijk wordt dit nummer over een tijdje in dezelfde feesttenten gedraait

avatar van Silky & Smooth
Ik wou gisteren al hetzelfde plaatsen, het is inderdaad erg herkenbaar. Gelukkig vermijdt ik deze feestjes al jaren, dus ik hoeft niet bang te zijn om doodgegooid te worden met dit nummer.

Feesttent kan ik echt niet aanhoren maar de rest van de nummers vind ik nog wel goed te doen, wel minder dan de eerste crane maar hier staan ook nog wel vette producties op.

avatar van party
Dit is niet echt iets voor mij. Ik vind Kraantje Pappie sowieso geen goeie rapper. Maar ik dacht laat ik dit proberen. De raps zijn niet om aan te horen. De beats kunnen nog wel redelijk zijn maar ook niet echt van goed, en wat is feesttent toch een afschuwelijk nummer.

party schreef:
en wat is feesttent toch een afschuwelijk nummer.

valt me toch tegen van iemand met de gebruikersnaam 'party'

avatar van Kos
Kos
Ik denk serieus dat als deze vent kan doorbreken werkelijk IEDEREEN een succesvolle rapper kan worden.

tuktak
Het wordt natuurlijk hoog tijd dat Good Music een belletje doet om te vragen of Noisia/Nightwatch wellicht wat tijd over heeft om het nieuwe Kanye West album te produceren. Het is nu een beetje alsof U2 een nummer voor Jantje Smit schrijft, Kraantje Pappie rapt ver boven zijn stand. Dikke mazzel voor hem natuurlijk, ik benieuwd wat Kraantje Pappie hierna gaat doen als het Noisiateam wegvalt.

avatar van YCya'll
Harco schreef:

Track vier van dit album is ook een beauty.

Be on de kijk uit is juist grappig, maar waarschijnlijk ken je Önder amper tot niet.

avatar van party
GCITY050 schreef:

valt me toch tegen van iemand met de gebruikersnaam 'party'
hahahaha

avatar van tjoppa
mijn absolute favorieten van dit album, zijn toch wel; in vorm en feesttent!
maar kortom vind ik het weer een leuk album van kraantje! lekker afwisselend, van keihard nederhop tot aan bijna ballads. heerlijk!

GCITY050
Droom, In Vorm, Mijn Nacht en Waar Zijn De dagen klinken beetje hetzelfde. Maar dat is niet erg, want het zijn de hardste tracks in mijn beleving!

Crane II is weer zo'n plaat dat je non-stop luisterd. Kraantje heeft een stijl dat geen enkele andere rapper heeft, en in combinatie met de beats van nightwatch a.k.a Noisia zorgt dit voor een fantastische hiphop/party plaat. Het album is in sommige opzichten beter dan zijn voorganger crane 1, Zo is kraan zeker een betere rapper geworden, hij rapt over meer verschillende en soms ook persoonlijke onderwerpen. én, er lijkt ook iets bijgekomen dat in crane 1 veel minder voorkwam: kraan die zingt. Er zit ook weer genoeg variatie in het album, van serieusere tracks zoals: "hoe belangrijk vind je geld", "Daar lag je dan" en "Meenemen of hier opeten" naar echte partytracks zoals "In vorm (feestie)" en "mijn nacht".
Crane II lijkt ook iets meer naar de dance-kant te gaan, terwijl crane 1 meer dubstep invloeden had.
favorieten: Mijn nacht, met z'n tweeën, onder water, boze man, zweet op de vloer, ...
Mindere tracks: "ik ren dit" (slechte opener van het album, helaas), voor de rest: het album is keihard en na even wennen heb ik het echt nonstop geluisterd. Crane II voor mij het beste wat dit jaar is uitgekomen.
Ik ben al benieuwd naar Crane III

avatar van Jokkie
Luistert lekker weg. Ik luister het regelmatig, vooral in de sportschool.

avatar van frolunda
Nerveuze,matige beats,irritante stem en de teksten.....ach die gaan nog wel.Ik voel me echt een Roger Murtaugh als ik naar dit album luister.