Sophie B. Hawkins - Whaler (1994)

Label: Columbia

1. Right Beside You (4:47)
  2. Did We Not Choose Each Other (4:25)
  3. Don't Don't Tell Me No (4:53)
  4. As I Lay Me Down (4:09)
  5. Swing from Limb to Limb (My Home Is in Your Jungle) (4:16)
  6. True Romance (2:23)
  7. Let Me Love You Up (3:27)
  8. The Ballad of Sleeping Beauty (Only Love) (5:05)
  9. I Need Nothing Else (4:18)
  10. Sometimes I See (4:40)
  11. Mr. Tugboat Hello (5:29)
avatar van musicfriek
Ik moest even drie keer kijken wat er nou op die hoes staat, maar nu vat ik 'm.

Right Beside You vind ik echt een bloedmooi nummer, mooie intro en outtro.

Zeker waar. Geweldig nummer, destijds nog de CDsingle van gekocht. Word er nog steeds blij van als ik het hoor.

avatar van FunkStar
Right Beside You kwam destijds veel op MTV. Lekkere plaat maar de rest vind ik niet erg overtuigend.
De single Right Beside You gaat dan ook nog regelmatig in de CD speler.

avatar van musicfriek
Vandaag halfje erbij voor dit album (3,5*). Staan toch wel erg mooie popsongs op. Een aantal vind ik iets goedkoop aandoen door het hoge la la la gehalte, maar Sophie heeft een mooie stem en dat maakt veel goed. Naast Right Beside You is The Ballad of Sleeping Beauty een absolute aanrader.

Dankzij een user hier heeft dit album me slechts 3 euro gekost, nog bedankt daarvoor!

herman schreef:

Ik heb 'm ook.
Klasse-plaat!

Het vroegere Damn I Wish I Was Your Lover is ook een heel mooi nummer.

avatar van Gatver
Ik vind niet alles mooi op dit album, maar er staan zeker een paar juweeltjes op! En inderdaad, Musicfriek, òòk The Ballad Of Sleeping Beauty, dat is zonodig de mooiste!!!

Mooi album met als hoogtepunten "Right Beside You" en "As I Lay Me Down", vandaar 4 sterren waard!

avatar van principal2000
Lekker popalbum zonder clichematig of te standaard te worden = de betere popmuziek in mijn ogen.

avatar van Darkzone
Een heerlijke zonnige lentezondag plaatje. Lekker ontspannen in de tuin zitten te genieten van de voorjaarszon en deze muziek erbij. De ideale combinatie. Van begin tot eind goede en mooie songs met genoeg variatie en vrolijkheid.
Wat wil een mens nog meer? Aanrader.

avatar van monique
Right Beside You blijft een geweldig goed nummer.

avatar van dennisversteeg
Mooie popplaat met een aantal uitschieters en zonder slechte nummers. He album weet ook een zwoel soort sfeer vast te houden. Hawkins zong en speelde dit album voor een groot deel zelf in en is dus duidelijk meer dan het zoveelste popzangeresje.

Ik zag haar live in een minder dan de helft gevuld Paradiso in 1995 tijdens de Whaler tour en dat was echt een fantastisch concert, waarbij Sophie een bijzonder meeslepende en veelzijdige artiest bleek te zijn. Haar stem is live even goed als op de plaat en ze speelde regelmatig gitaar en percussie.

avatar van funforremi
Deze opvolger doet bijna in niets onder voor het debuut. Het debuut was misschien als geheel net iets consistenter en completer. Ik vind dit ook echt een typische lente plaat met liedjes die je doen verlangen naar meer (zon, liefde en vrijheid (om maar een paar clichés te noemen). Right Beside You en Ballad of Sleeping Beauty zijn misschien wel de mooiste nummers die ze ooit heeft gemaakt. Jammer dat ze hierna (of tijdens) gedoe kreeg met Sony en een beetje haar "touch" verloor, de albums hierna zijn zeker niet slecht maar hebben gewoon niet die sprankeling van de eerste 2.

avatar van pureshores
Prima vervolgalbum van Sophie B. Hawkins.
Naast Right beside you is Don't don't tell me no voor mij de andere fijne single, beter dan As I lay me down.

Verder kabbelt dit album wat voort, maar blijft genoeg overeind om niet als achtergrondmuziek te dienen.

avatar van T.O.
Vond Right Beside You destijds een apart hitplaatje en nu nog steeds eigenlijk: ligt aan die techno-achtige productie die niet helemaal bij Hawkins past denk ik (toen ook al niet).

De singles zijn sterk maar de rest is om snel te vergeten, jammer.

avatar van BlauweVla
"Right Beside You" is super! De andere 10 stukken zijn er niet mee te vergelijken. Sterker nog: die zijn onderling niet eens echt te vergelijken. Een zeer gevarieerd album dus dat op z'n tijd experimenteel aandoet. Ik luister er graag naar, al eist het wel veel aandacht op, het is niet iets dat ik zomaar even opzet. Ik wil nog even de majestueuze afsluiter benoemen. Wat een klasse!