Ben Watt - Hendra (2014)

1. Hendra (3:22)
  2. Forget (5:13)
  3. Spring (3:55)
  4. Golden Ratio (5:13)
  5. Matthew Arnold's Field (4:31)
  6. The Gun (5:34)
  7. Nathaniel (4:46)
  8. The Levels (3:59)
  9. Young Man's Game (2:52)
  10. The Heart Is a Mirror (4:45)
  11. Hendra [Demo] * (2:55)
  12. Spring [Demo] * (3:14)
  13. Young Man's Game [Demo] * (3:31)
  14. Forget [Demo] * (5:06)
avatar van Poles Apart
Watt komt 31 jaar na z'n voortreffelijke solo debuut dan eindelijke met een opvolger.

O.a. Bernard Butler en David Gilmour (die laatste op "The Levels") doen mee.

We zullen spoedig uitvinden wat Ben in elkaar geknutseld heeft met z'n makkers.

avatar van Renoir
Op de sampler bij het mei-nummer van het Britste muziektijdschrift Uncut staat het bijzonder fraaie 'Spring'. Belooft veel goeds...

avatar van Lura
Zojuist het album voor de eerste keer beluisterd en het was een zeer aangename verrassing!

avatar van Lura
Intussen het album een aantal keren gehoord, erg mooi!

avatar van Renoir
Weer een voor de wishlist...

avatar van Lura
Absoluut het aanschaffen waard, Renoir! Alleen al voor het nummer Nathaniel.

avatar van Renoir
Laat ik nou toevallig zo meteen over de Utrechtsestraat in Amsterdam moeten fietsen.

avatar van Lura
Laat me raden, dan stap je bij Concerto binnen. Wel je fiets goed op slot zetten.

avatar van Renoir
Goed geraden, Lura! Ik ben weer wat cd's rijker, waaronder Hendra (inclusief een fraaie prent!). En mijn fiets stond er nog!

De eerste draaibeurt is net begonnen. Titelsong is al zeer fraai...

avatar van Lukas
Van Ben Watt (solo) ken ik de prachtige EP die hij met Robert Wyatt opnam. Maar de ongemakkelijke en dramatische sfeer die daar hangt, is hier helaas ver te zoeken. Af en toe een mooie melodie waardoor je opveert, maar verder klinkt dit zo veel slapper dan dat mooie, dertig jaar oude werkje...

Lukas schreef:

Gelukkig verschillen smaken...

avatar van Renoir
Hendra is een buitengewoon sfeervol en consistent album. Everything But The Girl kon me nooit zo bekoren, maar dit album van Ben Watt is echt grote klasse. Sterke songs met prachtige melodieën en indringende teksten. De productie is kraakhelder en Bernard Butler laat weer eens horen dat hij aardig gitaar kan spelen. Fans van John Martyn mogen dit album niet overslaan. Hendra kandideert zich voor een hoge notering in mijn eindejaarslijst.

Renoir schreef:
Everything But The Girl kon me nooit zo bekoren

Ken je hun album Eden, Renoir?!

avatar van Renoir
Heel lang geleden wel eens naar geluisterd, Lura, maar toen maakte het geen indruk op me. Maar ik geef het snel een herkansing, want wijsheid komt met de jaren!

avatar van bawimeko
Afgelopen vakantie al rijdend door Engelse Dreven kwam Forget geregeld voorbij en het album maar eens aangeschaft. Mooi, wat weemoedig album dat me vooral aanspreekt op de wat meer ''poppy'' en jazzy (Golden Ratio) momenten. Doet me muzikaal gezien vaag denken aan Chris Rea om één of andere reden.

avatar van bawimeko
PS; "Golden Ratio" is het beste nummer van het album en bijna een kopie van John Martyn's "Solid Air".