Happy Camper - Daily Drumbeat (2014)

Label: Excelsior

12. Into the Desert
  13. Old
  14. The Rope
avatar van Norrage
Ik denk dat velen dachten dat Happy Camper een eenmalig projectje ging zijn. Maar in 2011 was oprichter van dit veelzijdige culturele project, Job Roggeveen, al zo overdonderd door het succes dat er toen al een onverwachte theatertour volgde. En dat was niet bepaald voor de hand liggend, want het project Happy Camper bestond toen uit wel 15 verschillende artiesten. En nu is er zelfs een tweede album, met nóg meer artiesten!

Deel 2, the Daily Drumbeat, bestaat ten eerste uit een nieuwe mascotte. In plaats van een kamperende Yeti, krijgen we het nu te doen met een vrolijk - ja wat is het - zebra-beestje. En aan het al fenomenale sterrenensemble van destijds (Marien Dorleijn (Moss), Janne Schra, Ricky Koole, Tim Knol, Leine, Odilo Girod (Coparck), Bouke Zoete en meer) zijn nu onder andere Eefje en Maurits Westerik (GEM) toegevoegd. Dat belooft wat! En die belofte komt zeker uit. Weer is er die filmische theateresque muziek gecomponeerd door Roggeveen, samengegaan met weer van die leuke filmpjes, en worden de krachten van de creme de la creme van de Nederlandse alternatieve pop-muziek op sublieme wijze gecombineerd. Opener Daily Drumbeat is dankzij Bouke Zoete al net zo'n waanzinnig sterk nummer als dat het prijsnummer van het eerste album Born With a Bothered Mind dat ook al was. Ook de inbreng van Eefje (wat zingt ze goed in het Engels) op Halfway op The Hill is schitterend, en de veelzijdigheid in stemgeluid van die veelvoud aan artiesten maakt dit album zo aantrekkelijk. Na Eefje komt de karakteristieke stem van Westerik op het opgetogen All We Ever Wanted, welke weer wordt afgewisseld door een duet van Tim Knol met Ricky Koole op On A Clear And Moonlit Sky. Alles is misschien wat braaf en wel erg poppy, maar het straalt speelvreugde uit, en als je de tour van 2011 hebt meegemaakt weet je dat het ook op het podium een groot feest is. Wat is het toch ontzettend cool dat al deze artiesten zich hebben geleend voor zo'n album, en ook nog komen opdraven voor een optreden waar ze wellicht maar 1 liedje hoeven te zingen.

Het kan niet anders dat dit album net zo aan gaat slaan als het debuut. De (korte) tour begint 13 april al in Utrecht, en hopelijk treden al die waanzinnige artiesten daar weer op. Waar ik dit verhaal mee wil afsluiten is de volgende vraag: Het is misschien wat braaf, maar iedereen vindt dit toch gewoon leuk?
Pat-sounds: Album Happy Camper - The Daily Drumbeat (2014) - pat-sounds.blogspot.nl

avatar van Faalhaas
Eefje = Eefje de Visser?

avatar van Norrage
Zeker!

Leuk, vrolijk, muzikaal, veelzijdig. Zomeravondmuziek!