Sandy Coast - From the Workshop (1968)

Label: Relax

1. Depression (3:11)
  2. Capital Punishment (5:25)
  3. Turning 'round the Pedals of Our Tandem Which Is Made for Two (3:16)
  4. My Friend Abdullah (4:35)
  5. My Empty World (2:30)
  6. From the Workshop (3:32)
  7. Letter from the One I Love (3:15)
  8. Nights of the Jungle Community (3:10)
  9. Don't Let Me Be Misunderstood (4:04)
  10. Innocent Girl (3:10)
avatar van heicro
Sandy Coast heeft het ondanks enige hits nooit echt gemaakt, ondanks dat Hans Vermeulen toch een zeer goed componist en muzikant is. Heel jammer.
Dit album ken ik niet, maar Capital Punishment had destijds enige bekendheid en is van ongekende schoonheid.
Op You Tube is een Live uitvoering te zien.

avatar van Droombolus
Aardige pop plaat. Capital Punishment was een werkelijk ongelofelijk goed nummer voor een NL band in die tijd en steekt er dan ook met kop en schotel bovenuit. Misschien dat ze My Friend Abdullah nog eens kunnen gebruiken in een Postbus 51 spot ?

beaster1256
capital punishment ongelooflijk goed nummer vroeger en nu nog steeds

Mooie bleusy intro en verder een hele lekkere oude plaat van muzikanten waar we trots op mogen zijn. 3,0

avatar van spinout
Bij het begin van het titelnummer, dacht ik toch echt even naar Money van Pink Floyd te luisteren. Als 2 druppels water!

avatar van waxs
spinout schreef:

Gewoon door Pink Floyd als sample gebruikt. Te toevallig om toevallig te zijn.

avatar van spinout
Het klinkt toch net iets anders om een sample te zijn (ik met mijn 2 druppels water). Maar Pink Floyd zal wel het idee gejat kunnen hebben, om Money met het geluid van een kassa te beginnen.

avatar van Droombolus
In de 50s en 60s cirkuleerden er platen met geluiden van van-alles-en-nog-wat die bij een heleboel produksies gebruikt werden ........ Flink Poyd kan natuurluk deze Sandy Coast gehoord hebben maar ik vind het een vrij logiese vondst om een nummer over geld met een kassa te beginnen.

Ennuh Spinout, geen 2 druppels water zijn gelijk toch ?

avatar van spinout
Nou, volgens de uitdrukking toch wel. En ook in de Nederlandse film 'Als twee druppels water', na het boek van Hermans (de donkere kamer...), wordt er mee bedoeld, dat in dat geval, twee mensen erg op elkaar lijken. Maar persoonlijk heb ik nog nooit twee druppels van wat ook met elkaar vergeleken. Maar denk jij, dat het hetzelfde geluidsfragment is?

avatar van Droombolus
Geen flauw idee eerlijk gezegd, ik heb beide albums niet in de kast staan, maar het zou kunnen ........

avatar van Alicia
Capital Punishment
was voor mij een van de meest indrukwekkende Nederlandse liedjes in deze tijd. En er waren wel meer Nederlandse bands van toen, die geweldige muziek maakten zo nu en dan. Enfin... het singletje leeft nog! Gelukkig wel, maar het is niet echt zwart meer!

Mmmm... draaide net Radiohead (The Numbers). Misschien nog net geen druppels water... maar ik hoor het wel degelijk!

avatar van nlkink
Ik heb een verzamel-CD van Sandy Coast en ken van dit album alleen Capital Punishment en Innocent Girl en hoe mooi ik het eerste nummer vind, zo slecht vind ik het laatste. Een waardering ga ik op basis van die twee nummers natuurlijk niet geven. Op mijn verzamelaar is Capital Punishment een uitschieter, maar gelukkig niet de enige. Ik kan me wel voorstellen dat dit nummer op een regulier album met 10 liedjes het hoogtepunt is.
Overigens een compliment voor de fotograaf van de hoesfoto, want die vind ik prachtig.

avatar van hogweed
De eerst lp die mijn oudste broer kocht, was de Engelstalige versie van het verzamelalbum Dank U! van Veronica. Hij draaide dit album vaak. Voor mij is deze plaat erg belangrijk geweest voor de ontwikkeling van mijn muzieksmaak. Ik werd vooral geraakt door Capital Punishment. Af en toe luister ik naar dit nummer, en vind het nog steeds erg goed.

avatar van vigil
Dat Hans Vermeulen een prima zanger was is wel redelijk bekend. Dat hij als hij er zin had goede popliedjes kon maken ook wel.

Maar met deze plaat bewees hij, vooral op kant B, prima psychedelische muziek te maken. Het duo From the Workshop en Letter from the One I Love is fantastisch. Het daarop volgende op Procol Harom lijkende Nights of the Jungle Community (met aparte funky tempowisselingen) ver bovengemiddeld en Capital Punishment  de klassieker.

Wat mij betreft een zeer prettig album uit het rijtje Nederlandse muziek verleden welke te weinig waardering en aandacht heeft gekregen.