Running Wild - Gates to Purgatory (1984)

West-Duitsland
Label: Noise

1. Victim of States Power (3:40)
  2. Black Demon (4:29)
  3. Preacher (4:26)
  4. Soldiers of Hell (3:30)
  5. Diabolic Force (5:05)
  6. Adrian SOS (2:55)
  7. Genghis Khan (4:13)
  8. Prisoner of Our Time (5:27)
  9. Walpurgis Night * (4:41)
  10. Satan * (4:08)
avatar van Sinner
Vrij matig debuut van deze Duitse power metallers. Hangt met haken en ogen aan elkaar en Rolf Kasparek zingt wel heel erg zwakjes. Ook het engels van de band is echt wel slecht op deze plaat (maar dat hadden meer Duitse bands wel in de begin jaren).

Overigens word de band vaak gezien als een soort Duits antwoord op Manowar, vanwege het hele piraten imago. (dus net zo "fout"). Dit hangt echter wel van je smaak af, mij stoort het niet echt. (en het imago is op de eerste 2 platen ook nog niet echt zo duidelijk aanwezig. Begint pas echt "serieuze vormen" aan te nemen op Under Jolly Roger)

avatar van Mart
Ben het voor het grote deel met Sinner eens. De productie is nogal zwak, Rolf zingt hier nogal matig en de band mist hier een eigen geluid. De band lijkt hier namelijk nogal op de gemiddelde thrash metal-band (uit die tijd). En hier zit ik ook met hetzelfde probleem als met de meeste thrash metal-albums: Er is te weinig variatie aanwezig om echt goed te kunnen boeien tot het einde.
Soldiers Of Hell is het hoogtepunt hierop, en in mindere mate Victim Of States Power en Prisoner Of Our Time. De rest is niet speciaal of nietszeggend. Ook dit album van Running Wild krijgt (net als Port Royal) geen voldoende van mij.

avatar van Kronos
Tof debuut van Running Wild. Mijn jongste broer had deze vroeger. Voor albums als deze is het veel interessanter op Metal Archives te lezen.

avatar van Edwynn
Gates To Purgatory vind ik nog altijd een heerlijk onstuimige metalplaat volgens de Duitse school. Priest en Accept vormen denk ik wel wel de hoofdbestanddelen van de door Running Wild gebezigde stijl. Blind Guardian zou dat geluid ook nog eens gaan uitventen op hun eerste twee platen.
Heel nostalgisch, niet gelikt, een tikje evil en daarom nog altijd zeer amusant.