D'Angelo - Live at the Jazz Cafe, London (1998)

Soul
Label: EMI

1. Me & Those Dreamin' Eyes of Mine (4:52)
  2. Can't Hide Love (4:10)
  3. Cruisin' (6:34)
  4. Shit, Damn, Motherfucker (5:37)
  5. Lady (7:03)
  6. Brown Sugar (10:41)
  7. Fencewalk * (1:48)
  8. Sweet Sticky Thing * (1:34)
  9. Jonz in My Bones * (3:55)
  10. I'm Glad You're Mine * (6:14)
Shit, Damn, Motherfucker..
Maanden in me hoofd gehad.. haha. *3,5

avatar van Reijersen
Live is deze man ook zeer tof. Je kan hem naar mening ook niet beter plaatsen als in een Jazz Café. Zijn muziek en minimale begeleiding zorgen voor een relaxte sfeer die daar precies in past.

Zaterdag voor m'n verjaardag gehad. Bij de Mediamarkt lag gewoon, de Japanse import met extra track Heaven Could Be Like This (Ohio Players cover).

avatar van thelion
Album is opnieuw uitgegeven en nu wel het volledige concert.
tracklist re-issue
9. Lady
10. Announcement
11. Can't Hide Love
12. Brown Sugar

Pareltje onder de Live Soul Albums van de laatste 20 jaar.............. Must have voor de Soul liefhebbers.

avatar van vigil
thelion schreef:
Album is opnieuw uitgegeven en nu wel het volledige concert.

Must have voor de Soul liefhebbers.

Ja dat laatste kan je wel stellen. De "nieuwe" versie biedt zo veel meer.

Voor de vinylliefhebbers. Zowaar voor een meer dan normale prijs (14,95) te krijgen bij hhv.de op limited Clear Vinyl. Haast je, zou ik zeggen!

avatar van vinylbeleving
west schreef:

Klopt West maar de versie die jij bedoeld is wel een bootleg. Opname klinkt wel goed, enige nadeel is dat de nummers geen fade out hebben maar ineens stoppen. Overgangen tussen de tracks zijn dus niet zo mooi. Als je daarmee kunt leven is het een leuke toevoeging voor de verzameling

avatar van Minneapolis
Eigenlijk mis ik alleen Smooth, maar verder maakte deze cd Brown sugar volledig overbodig omdat alles hierop sterker is.

avatar van UU-art
Het recente overlijden van D'Angelo (en bizar genoeg eerder dit jaar Angie Stone) was de reden om deze live-CD weer eens te draaien. Ik heb de heruitgave met het complete concert op 14 september 1995. Net als op de debuut-CD van D'Angelo ligt de nadruk meer op toetsen dan op blazers (zoals in 2000). Niettemin klinkt ook de band van 1995 als een geoliede machine én is er beduidend meer ruimte voor die heerlijke falset stem van D'Angelo. Angie Stone is ook goed te horen, vooral bij de start van het concert. Mooi!

De covers van o.a. Ohio Players, Earth Wind & Fire en Smokey Robinson zijn top. 'Cruisin'' is zo'n heerlijk nummer. Kan ik eindeloos naar luisteren. Het origineel is overigens ook geweldig!

RIP D'Angelo
RIP Angie Stone

avatar van davevr
Zelf meer een fan van de later d'Angelo; Live in Stockholm 2015.
Maar dit is dan weer zo buttersmooth dat het zalig wordt