The Mispers - The Mispers (2014)

Label: Missing Til Monday

1. Brother (3:59)
  2. Trading Cards (3:28)
  3. Coasts (4:01)
  4. Emilie (3:31)
Leuk, fris bandje dat er nog helemaal voor gaat. Waarschijnlijk mijn kortste reguliere concert ooit (zo'n 35-40 minuten afgelopen donderdag in Rotown en daarmee net wat korter dan Anna Calvi ooit in dezelfde zaal) maar dat was te verwachten omdat ze nog niet veel uitgebracht hebben tot nu toe en het gebodene klonk goed.

Allereerst de opvallende stem van zanger Jack Balfour Scott (een beetje Asaf Avidan-achtig... je moet er tegen kunnen) en de viool-bijdrage Hannah Van Den Brul is ook fijn.

Je hoort een mengeling van veel andere bandjes maar ik vind het lastig om dan te zeggen welke.
Het maakt me niet uit verder: dit bandje heeft wat in z'n mars en zou zomaar eens met een enorme klapper van een debuut kunnen komen. Voorlopig is dat nog lang niet het geval want dat debuut zal nog wel even op zich laten wachten vertelde Jack me na afloop van het concert.
Voorlopig doen we het dus maar met de singles die uit zijn en deze EP.