menu

Steve Morse Band - The Introduction (1984)

mijn stem
3,80 (5)
5 stemmen

Verenigde Staten
Rock
Label: Elektra

  1. Cruise Missile (5:35)
  2. General Lee (3:19)
  3. Introduction (2:55)
  4. V.H.F. (Vertical Hair Factor) (4:19)
  5. On the Pipe (4:49)
  6. The Whistle (2:17)
  7. Mountain Waltz (4:28)
  8. Huron River Blues a) Dark Water B) Water Under the Bridge C) Toxic Shuffle (6:12)
totale tijdsduur: 33:54
zoeken in:
avatar van B.Robertson
4,0
Steve Morse zijn doorstart na het uiteenvallen van Dixie Dregs.
Ditmaal wat meer gitaar-rock en wat minder fusion. De country-invloeden blijven terugkeren in zijn muziek. Drummer Rod Morgenstein ging mee met Morse en toetsenist T. Lavitz is gastmuzikant.
Een bescheiden voortzetting van Dixie Dregs. Steve Morse heeft veel liedjes geschreven en het is niet allemaal even mooi. De nummers General Lee, The Introduction en Huron River Blues kunnen me goed bekoren. On the Pipe is wel leuk, maar de rest doet onder voor ander werk dat mij van hem bekend is.

avatar van B.Robertson
4,0
Beetje negatieve toonaard vanaf die laatste drie regels: gewoon een mooie gitaarplaat van Steve Morse. Een frisse CD-remaster vs. een oude kraakplaat maakt ook uit met dit soort muziek. Natuurlijk is het niet allemaal goud wat er blinkt, maar dit album doet dus niet onder voor, inmiddels wat meer, ander werk dan mij van hem bekend is.

avatar van hnzm
4,5
Op mijn favoriete nummer van dit album, track 2 General Lee - YouTube speelt countryrocker Albert Lee mee als gastgitarist. Mooie samenwerking.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:54 uur

geplaatst: vandaag om 14:54 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.