Gamma - Gamma 2 (1980)

1. Mean Streak (4:50)
  2. Four Horsemen (4:51)
  3. Dirty City (4:01)
  4. Voyager (5:21)
  5. Something in the Air (3:19)
  6. Cat on a Leash (4:06)
  7. Skin and Bone (4:51)
  8. Mayday (5:32)
avatar van rockosaurus
Een ware hardrock klassieker !
Voyager is wat mij betreft één van de mooiste nummers ooit gemaakt !!!!
Maar ook Mean Streak, Four Horsemen en Mayday zijn tijdloos.

100% aanrader.....

avatar van R-Know
Sluit ik me helemaal bij aan.
Zeker luisteren.

avatar van Rockfan
Nu ik dit zo weer eens beluister komt bij de naam Foreigner naar boven. En de zanger lijkt ook wel op Paul Rodges. Maar dat zal wel aan mij liggen

avatar van Rockfan
DE nummers 1 - 4 zijn gewoon erg goed daarna de cover something in the air....mwaohh daarna valt het in de grote middenmaat

avatar van freakey
Rockfan schreef:

Dan moet je Mayday toch nog eens luisteren...

Mooie hoes trouwens....

avatar van Rockfan
Had ik het hierboven nog over Foreigner....dit is toch beter en heavier

avatar van vielip
Wederom een prima album van Gamma. Persoonlijk vind ik 'm net iets minder dan het debuut maar veel verschil is er nou ook weer niet. Favorieten zijn Mayday, Four horsemen, Voyager en Mean streak. Mooi gitaarwerk van Montrose maar ook de zang van Pattison mag genoemd worden! En inderdaad; een geweldige hoes!

avatar van iggy
Ik ben het geheel eens met Rockfan. De eerste 4 zijn wat mij betreft de beste nummers. Voor de rest heeft Vielip geheel gelijk. Prima gitaarwerk en zang.

ook ik ben een liefhebber van Gamma ( ook de soloalbums van Ronnie kan ik goed pruimen). De zang, gitaarwerk en toetsenspel is super. Ligt heerlijk in het gehoor.

avatar van gigage
De titel Four Horseman (en zo te horen de riff ook) inspireerde Metallica die titel ook te gebruiken. De furieuze beginriff van Ronnie Montrose lijkt echter meer op Phantom Lord en houdt hier na één minuut op om helaas niet weder te keren. Sterke track op een plaat met een iconische hoes.

avatar van gigage
De producer hier was ook bij Foreigner's debuut betrokken en dus is er wel enig raakvlak. Gamma pakt het iets steviger aan dan voornoemde band en is hier wat meer straight forward dan op het debuut.
Het vreselijke Something in the Air was ooit een top 10 hit in Nederland en de cover alhier is een lelijke spelbreker op het verdere prima plaatje. Nog lekker "kaal" geproduceerd en prima ingemixt. Dit zijn (bijna) allemaal songs die een Joe Lynn Turner op het lijf zouden zijn geschreven ware het niet dat die hier natuurlijk niks mee te maken heeft. Maar, goed, al luisterend kwam die in me op. Album picks: het nogal "Canadees" aandoende Four Horseman en het uptempo shreddende Mayday.

Kan me de recensie van Kees Baars nog herinneren;"overschatte band....."maar ik heb jaren gezocht naar de lp's en ze daadwerkelijk grijs gedraaid! Vanaf Meanstreak tot aan Mayday is het genieten. Van geweldige nummers, zanger, gitarist, noem maar op. Something in the air is een klassiek voorbeeld van hoe bands in die tijd een popnummer omzetten in een prachtig tussendoortje op een hardrockplaat! Voyager blijft een JUWEEL maar eigenlijk het hele album is super. Maar had je met zo'n naam anders verwacht?!

Dat zeg ik! Gamma! Overigens drumt denny carmassi hier. Beest van een drummer btw maar niet genoemd bij het doe het zelf team van Gamma. Misschien nog even aanpassen?