King Syze - Union Terminology (2014)

Uitgebracht in eigen beheer

1. Intro (2:34)
  2. Boiler Plate Language (3:04)
  3. Injunction (3:25)
  4. Union Goons (3:27)

met Lawrence Arnell

5. Due Process (3:22)
  6. Grievances (4:05)
  7. Fruit of Labor (3:35)

met Reef the Lost Cauze

8. Mediation (3:29)
  9. Business Agents (3:41)

met Lawrence Arnell en Planetary

10. Last Chance Agreement (3:05)
  11. Work Stoppage (3:13)
3,5 hier.
Union Goons, Grievances en Fruit of Labor zijn de favorieten!
Er staan geen missers op, maar zoals je had kunnen verwachten staan er enkele inwisselbare tracks op: 2, 3 en 10 bijvoorbeeld. Work Stoppage is nog best interessant omdat er wat synthesizers langskomen. Dat is best een fijne afwisseling.

avatar van Harderwiek
Union Goons is heerlijk nummer zeg!

avatar van Silky & Smooth
Verassend sterk album. Misschien komt dat doordat ik hem over het algemeen niet één van de meest opvallende rappers van AotP vind en ik nog nooit een soloproject van hem heb geluisterd, maar er valt simpelweg weinig tot niks aan te merken op dit album. Zoals Elohim al zegt: "er staan geen missers op". Ook geen echte hoogtepunten, maar Union Terminology is al met al een lekker album geworden. De beats zijn hard (iets wat ik niet helemaal verwacht had) en ik King Syze is solo blijkbaar wel interessant. Het feit dat zijn stem op die van Action Bronson lijkt helpt daar ook bij mee.

avatar van Elohim
De Action Bronson (en als we stem zeggen komt Ghostface daar eigenlijk meteen bij) vergelijking was eerder bij mij nog nooit opgekomen, eigenlijk...

avatar van Silky & Smooth
Haha, ik moest er de hele tijd aan denken! Soms had ik echt het gevoel dat ik naar Action Bronson zat te luisteren.

avatar van Harderwiek
Haha nee, bij mij ook niet. Maar nu je het zegt hoor ik inderdaad wel gelijkenissen...

avatar van Silky & Smooth
Ik denk dat het opgevallen moet zijn voordat je het steeds hoort, zoals altijd bij dit soort dingen. En als ik er echt op ga letten valt het uiteindelijk wel weer mee.

avatar van MJ_DA_MAN
Een erg degelijke en volwassen plaat en idd geen missers, maar ook niet echt eentje met duidelijke uitschieters. Collective Bargaining was een stuk ''losser''. King Syze rapt zoals gewoonlijk goed en ook de gastartiesten doen dit.

avatar van Elohim
Collective Bargaining werd voornamelijk gedragen door de gastartiesten, en hier laat Syze zien zelf ook een degelijk product af te kunnen leveren. Als hij meer persoonlijkere tracks erin zou doen, zou nog wel eens een erg dope album af kunnen leveren (want door de jaren heen zijn het wel die tracks die me bijblijven: Reality Check, Nonbelievers, Love vs Hate etc.), denk ik zelf.